Ερώτηση για τον αποκλεισμό των ορεινών περιοχών του Νομού Πρέβεζας από τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί «στρατηγικών σχεδίων ορεινότητας» κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. 

Όπως επισημαίνει στην Ερώτησή του ο κ. Μπάρκας, οι τρεις Δήμοι του Νομού Πρέβεζας (Πρέβεζα, Ζηρός και Πάργα) διαθέτουν πλειάδα  ορεινών κοινοτήτων, που βρίσκονται αντιμέτωπες με σειρά προβλημάτων, που επιδεινώθηκαν κατά την τρέχουσα περίοδο διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Στις κυβερνητικές εξαγγελίες, όμως, για την εκπόνηση ενός σχεδίου για την ενίσχυση ορεινών Δήμων της χώρας και για Δήμους που διαθέτουν ορεινές κοινότητες, σχέδιο που όπως διαρρέεται βρίσκεται στην τελική ευθεία, δεν περιλαμβάνονται οι  Δήμοι του Νομού Πρέβεζας. Να σημειωθεί πάντως ότι ακόμα και αυτό το σχέδιο με τον βαρύγδουπο τίτλο «στρατηγικό σχέδιο ορεινότητας», στο οποίο αναφέρονται διάφοροι υπουργοί, φαίνεται ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά άλλη μια επικοινωνιακού τύπου διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ορεινές περιοχές της χώρας, καθώς δεν αποσαφηνίζονται ούτε το ύψος, ούτε και από που θα αντληθούν οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι. 

Ο κ. Μπάρκας ερωτά τον Υπουργό Εσωτερικών, πρώτον, για ποιους λόγους αποκλείονται οι Δήμοι του Νομού Πρέβεζας από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για ενίσχυση των ορεινών κοινοτήτων. Δεύτερον, αν προτίθεται να εντάξει σε κάποιον κυβερνητικό σχεδιασμό ορεινές κοινότητες και Δήμους του Νομού, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω ερημοποίηση των ορεινών περιοχών του. Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!