Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ανήκει στην ιστορία, με μεγάλη νικήτρια την Ελβετία που εκπροσωπήθηκε από το Nemo και το τραγούδι “The Code“.

Σε έναν διαγωνισμό που υπήρξε ειδικά τις τελευταίες ώρες μπόλικο παρασκήνιο, η Ελβετία αναδείχθηκε νικήτρια συγκεντρώνοντας 591 βαθμούς.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Κροατία με 547 βαθμούς και την τρίτη η Ουκρανία με 453.  Η Ελλάδα κατέλαβε την 11η θέση έχοντας συγκεντρώσει 126 βαθμούς, ενώ η Κύπρος κατέλαβε την 15η θέση συγκεντρώνοντας 78 βαθμούς.

 

Οι βαθμοί που συγκέντρωσε η Μαρίνα Σάττι

Η Μαρίνα Σάττι έδωσε τον καλύτερο εαυτό της στη σκηνή. Η ευρηματική σκηνική παρουσία, την οποία επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός, η χορογραφία και το movement direction του Mecnun Giasar (Majnoon) αποτυπώθηκαν στην σκηνή του Malmö Arena.

Ωστόσο, οι κριτικές επιτροπές δεν έδειξαν συμπάθεια προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να δεχτούμε βαθμούς μόλις από 8 χώρες.

Ένα 12αρι από την Ελβετία και 7 πόντους από την Αλβανία, 2 από την Νορβηγία, 4 από την Αρμενία, 2 από την Σλοβενία, 4 από την Γαλλία, 3 από Σερβία αλλά και 7 από την Κύπρο.

Από την άλλη, στο κοινό η Ελλάδα πήρε 85 πόντους και συνολικά συγκέντρωσε 126 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής βγαίνει 50% από την ψηφοφορία των επιτροπών των χωρών και 50% από το τηλεοπτικό κοινό.

Η Έλενα Παπαρίζου ήταν αυτή που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ελληνικής επιτροπής.

Αναλυτικά η επιτροπή της χώρας μας αποφάσισε να δώσει: 1 βαθμό στην Σουηδία, 2 στην Ουκρανία, 3 στο Λουξεμβούργο, 4 στην Αρμενία, 5 στην Γερμανία, 6 στην Πορτογαλία, 7 στην Γαλλία, 8 στην Ιταλία, 10 στην Κύπρο και τους 12 βαθμούς στην Ελβετία.

 

Τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής

Η Malmö Arena υπήρξε ο τόπος διεξαγωγής του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, στην ομώνυμη πόλη της Σουηδίας.

Παρουσιάστριες της βραδιάς, όπως και όλων των σόου ήταν η Petra Mede και η Malin Åkerman.

 

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!