“Στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου” – Τι λέει η Περιφέρεια για την ποινή αργίας σε Καχριμάνη-Νάκου

Η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης που επιβάλλει αργία ενός μήνα στον Αλέξανδρο Καχριμάνη και 15 ημερών στην Αγνή Νάκου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το epirusgate αναφορικά με το χρόνο έκτισης της ποινής της αργίας, η Περιφερειακή Αρχή εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση αναφορικά με την ποινή που επέβαλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο στον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και την αναπληρώτριά του, αντιπεριφερειάρχη Αγνή Νάκου.

Με τον τίτλο “Στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου” η Περιφερειακή Αρχή κάνει γνωστό πως θα υπάρξει προσφυγή στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που επιβάλλει αργία ενός μήνα από τα καθήκοντά του στον Περιφερειάρχη, και 15 ημερών στην αντιπεριφερειάρχη Αγνή Νάκου.

Η ανακοίνωση

Με το γνωστό γλαφυρό ύφος αντίστοιχων ανακοινώσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, η διοίκηση της Περιφέρειας επιτίθεται στα μέσα ενημέρωσης που μεταδώσαμε την είδηση της ποινή του Πειθαρχικού Συμβουλίου και δεν διαψεύδει σχεδόν τίποτα από την πραγματικότητα. Τα όσα είχε γράψει το epirusgate τουλάχιστον, για το αιτιολογικό της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου – εδώ – δεν απέχουν καθόλου από τα όσα επιβεβαιώνει σήμερα η Περιφερειακή Αρχή, μιλώντας για «ευσεβείς πόθους» συντακτών και… “εικονική πραγματικότητα”.

Η ανακοίνωση λοιπόν ανατρέχει στο ιστορικό του ελέγχου που οδήγησε στην πρωτοφανή για τα ιστορικά δεδομένα της Ηπείρου ποινή. Συγκεκριμένα αναφέρει πως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ)- μετά από καταγγελίες – ξεκίνησε έρευνα σχετικά: 1) με τις εργασίες αποκατάστασης βατότητας στον Γράμμο και 2) την αποξήλωση και μεταφορά ολυμπιακών εγκαταστάσεων στα Γιάννενα. “Οι σχετικές εκθέσεις της ΕΑΔ επ’ αυτών των ελέγχων, για πρώτη φορά στα χρονικά της εν λόγω υπηρεσίας διέρρευσαν και κυκλοφορούσαν σαν φέϊγ-βολάν σε δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία” σχολιάζει η ανακοίνωση που συνεχίζει: “Σύμφωνα με αυτές οι Ελεγκτές παρέπεμπαν τον Περιφερειάρχη Ηπείρου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για 3 πειθαρχικά παραπτώματα για το «έγκλημα» στον Γράμμο, όπως βιάστηκαν να το χαρακτηρίσουν μέσα ενημέρωσης, καθώς και για 7 επιπλέον πειθαρχικά παραπτώματα αναφορικά με την αποξήλωση και τη μεταφορά υλικών από τα πρώην ολυμπιακά κτίρια στο Ελληνικό Αττικής, τα «σκουριασμένα παλιοσίδερα», όπως τα χαρακτήριζαν τα ίδια δημοσιεύματα”.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο ομόφωνα απάλλαξε τον Περιφερειάρχη από κάθε αποδιδόμενο πειθαρχικό παράπτωμα αναφορικά με τις εργασίες στον Γράμμο, ακυρώνοντας όλες τις σχετικές διαπιστώσεις των Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Επίσης ομόφωνα τον απάλλαξε και για τέσσερα από τα συνολικά επτά αποδοθέντα σε αυτόν παραπτώματα σχετικά με την αποξήλωση και τη μεταφορά υλικών από τα πρώην ολυμπιακά κτίρια στο Ελληνικό Αττικής, κρίνοντας μάλιστα ότι «ενήργησε με αποκλειστικό γνώμονα την ωφέλεια της (αθλητικής κοινότητας της) Περιφέρειας Ηπείρου, ήτοι προκειμένου να αποκτήσει η Ήπειρος τις δύο αυτές ολυμπιακές εγκαταστάσεις για να αποδοθούν στους πολίτες της ως κοινωφελή έργα πολλαπλών χρήσεων…», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Κατά πλειοψηφία απέδωσε σε αυτόν πειθαρχικό παράπτωμα για τον ορισμό ιδιώτη επιβλέποντα μηχανικού στην αποξήλωση των εγκαταστάσεων, για σύναψη δύο μερικότερων συμβάσεων αγοράς υλικών από τα πρώην ολυμπιακά κτίρια (πρόκειται για συναρμολογούμενα υλικά δύο αποδυτηρίων συνολικής αξίας 40.000€ πλέον ΦΠΑ, που απέδωσε ως πειθαρχικό παράπτωμα και στην Αναπληρώτρια Περιφερειάρχη) και για κατάτμηση αυτών και επέβαλε ποινή ενός μηνός στον Περιφερειάρχη και 15 ημερών στην Αναπληρώτρια Περιφερειάρχη.

Το μέλλον

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πάντα, η απόδοση των παραπτωμάτων και η επιβληθείσα ποινή ως προς τη νομική υπαγωγή τους στους υφιστάμενους κανόνες δικαίου θα κριθούν πλέον από τον αρμόδιο δικαστικό σχηματισμό.

Η απόφαση του κ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας που επικύρωσε το Πρακτικό του Πειθαρχικού Συμβουλίου κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια την Τετάρτη 27 Μαΐου και ως διοικητική πράξη προσβάλλεται με προσφυγή και αίτηση αναστολής εκτέλεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Περιφερειακή Αρχή θα προβεί στα αυτονόητα, τονίζεται.

Σύμφωνα με το νόμο (άρθρο 234 παρ. 10 Ν. 3852/2010), η προθεσμία για την άσκηση της προσφυγής αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης. Σε περίπτωση κατάθεσης αίτησης αναστολής, η απόφαση δεν εκτελείται έως την έκδοση απόφασης επ’ αυτής, εφόσον το Ανώτατο Ακυρωτικό αναστείλει την εκτέλεση και εν συνεχεία ακυρώσει την απόφαση.

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google