Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και οργάνωση υψηλού επιπέδου, το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης φιλοξενήθηκε μετά από πρόσκληση της Πανηπειρωτικής Ένωσης για το Νεανικό Διαβήτη (ΠΕΝΔΙ), στο αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενορίας Περιβλέπτου πόλεως Ιωαννίνων, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτουκ.κ. Μάξιμου. Στην κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, τόνισε: «Σε αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι «αρμονία ποίει και εργάζου» προσθέτουμε και το προσευχή ποίει και εργάζου αλλά και το πρόσεχε και την υγεία σου, γιατί η πρόληψη είναι πολύ σημαντική και μας βοηθά να κάνουμε πράξη τα χαρίσματα που έχουμε, κάτι που μας παρέχει ο καθηγητής με την ομάδα του, δίνοντας σε όλους μας εκλαϊκευμένη και συνάμα επιστημονική γνώση, συμπυκνωμένη, με τρόπο εύληπτο». Η κ. Αγνή Νάκου, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας επισήμανε: «Πρόκειται για μια εθελοντική πρωτοβουλία του κ. Φούσα, την οποία αγκάλιασε ο Μητροπολίτης μας, δίνοντάς της ξεχωριστή ώθηση. Αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία του καθηγητή Καρδιολογίας και της ομάδας του, που αποτελείται από εξαιρετικούς επιστήμονες, την αγκαλιάσαμε πλέον όλοι μας και τη στηρίζουμε».

Ο κ. Ιωάννης Τσίμαρης, Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την προσπάθεια του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης και συμπλήρωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα της πρόληψης, γιατί ως Δήμος στηρίζουμε πρωτοβουλίες όπως αυτή του κ. Φούσα». Ο κ. Θεόδωρος Παπακώστας, νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, στο χαιρετισμό του ανέφερε: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων στηρίζει και αγκαλιάζει τέτοιες πρωτοβουλίες όπως το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, το οποίο ξεκίνησε από την οικογένεια Φούσα, εδώ και 15 χρόνια, με ανιδιοτελή προσφορά, τόσο σε γνώσεις πρόληψης όσο και σε ανθρωπιστική βοήθεια, εντός και εκτός Νομού».Ο κ. Σπύρος Αθανασίου, Πρόεδρος της ΠΕΝΔΙ καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε τον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση της Ένωσης, τονίζοντας ότι «η πρόληψη και οι γνώσεις της επιστημονικής ομάδας του κ. Φούσα αφορούν όχι μόνο το σακχαρώδη διαβήτη αλλά και τις παθήσεις που προκαλεί ή τον προκαλούν σε όλες τις ηλικίες». Χαιρετισμό απηύθυνανο κ. Κώστας Μπαλωμένος, Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ιωαννίνων, ο οποίος χαρακτήρισε «καταπληκτική» την εκδήλωση και αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης αλλά και του δημογραφικού προβλήματος και ο κ. Χάρης Αθανασίου, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και εμπόρων), ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Φούσα για την προσπάθειά του και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να αξιοποιήσουν την προληπτική εξέταση για την άνοια που οργανώνει στο ΚΕΠΑΒΗ ο Σύλλογος.

Την ημερίδα έκλεισε ο αξιόλογος και «ξεχωριστός για την αγάπη του σε αυτό που επιτελεί» κατά τον καθηγητή Καρδιολογίας- πάτερ Χρήστος Αντώνης, ο οποίος οργάνωσε με υποδειγματικό τρόπο τη φιλοξενία του Οδοιπορικού στην ενορία Περιβλέπτου. Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο κ. Νικόλαος Τεντολούρης, Καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ – Διαβητολόγος («Σακχαρώδης Διαβήτης»), ο κ. Αλέξανδρος Δρόσος, ομ. Καθηγητής Ρευματολογίας («Ρευματικές εκδηλώσεις στο Σακχαρώδη Διαβήτη»), ο κ. Χρήστος Ζησίδης, Ενδοκρινολόγος ΠΓΝΙ και Αντιπρόεδρος της ΠΕΝΔΙ («Ενδείξεις για προσυμπτωματικό έλεγχο και επιπλοκές στο Σακχαρώδη Διαβήτη»), η. κ. Θάλεια Τσώνη, Νοσηλεύτρια στο Διαβητολογικό Ιατρείο του Γ.Ν.Ι. «Γ.Χατζηκώστα» («Χρήση των σακχαρόμετρων»), η κ. Σοφία Ζουρούδη, Νευρολόγος («Άνοια: Νόσος ή φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης;»), η κ. Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος (Θλίψη και κατάθλιψη»), η κ. ΣίσυΤασολάμπρου, Ειδικός Γαστρεντερολόγος – Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου παχέωςεντέρου»), η κ. Λαμπρινή Τάτση, Συντονίστρια 2ης ΤΟΜΥ, Γενικός Ιατρός («Καρκίνος μαστού και τραχήλου της μήτρας»), ο κ. Κίμων Τσουκανέλης, Ουρολόγος («Καλοήθης και κακοήθης υπερπλασία προστάτη και πέτρες στους νεφρούς»)ο κ. Χρήστος Χαρίτος, Ορθοπεδικός («Οστεοπόρωση και Βιταμίνη D»), o κ. Γεώργιος Παπανικολάου, Χειρουργός Οδοντίατρος-Περιοδοντολόγος-Εμφυτευματολόγος («Περιοδοντίτιδα: Η σιωπηλή νόσος των δοντιών που επηρεάζει τη γενική υγεία»), η κ. Χριστοφόρου Μαρία, Χειρουργός Οδοντίατρος («Η τερηδόνα στην  παιδική ηλικία και ο ρόλος των παππούδων»), ο κ. Γιώργος Σιώζος, Ιατροδικαστής του Πανεπιστημίου Πατρών («Ιατροδικαστική»), ο κ. ΚώσταςΤσαγκλής, Δικηγόρος, («Νομική Προστασία στην υγεία») και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Ο εθισμός στο Διαδίκτυο στη διάρκεια της πανδημίας»).Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!