Δύο αθλητές και μία αθλήτρια του ΑΚΜΩΝ ΑμεΑ Ιωαννίνων θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε πάγκο, το οποίο θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στην Τιφλίδα της Γεωργία.

Πρώτη συμμετοχή γυναίκας από τα Ιωάννινα στην Εθνική ομάδα

Μετά την επίτευξη επίδοσης που της εξασφαλίζει το δικαίωμα συμμετοχής, η αθλήτρια του συλλόγου Ντανίκα Αρσινόη εντάσσεται για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα Άρσης Βαρών σε πάγκο. Μαζί της στην αποστολή θα βρίσκονται οι αθλητές Μπακοχρήστος Δημήτρης και Μπάος Αναστάσιος, με προπονητή τον Χρήστο Τριφύλλη.

Οι τρεις αθλητές από τα Ιωάννινα θα συγκροτήσουν την Εθνική ομάδα μαζί με ακόμη τέσσερις αθλητές από άλλες περιοχές της χώρας.

Σημαντική επιτυχία για τον σύλλογο και την πόλη

Η συμμετοχή των τριών αθλητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία τόσο για τον ΑΚΜΩΝ ΑμεΑ Ιωαννίνων όσο και για την τοπική αθλητική κοινότητα. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι για πρώτη φορά γυναίκα αθλήτρια από τα Ιωάννινα εντάσσεται στην Εθνική ομάδα μετά από πρόκριση, με αξιώσεις για διάκριση σε διεθνές επίπεδο.

Ο σύλλογος εύχεται καλή επιτυχία στην ελληνική αποστολή και στους αθλητές του ενόψει της διοργάνωσης του Μαρτίου.