Η πρώτη τεχνική συνάντηση για το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για την περιοχή του Αμβρακικού θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου στην Κορωνησία όπως έκανε γνωστό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος.
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι από το Δήμο Πρέβεζας και ο κ. Γεωργάκος σημείωσε ότι αμέσως μετά θα γίνει ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο για τον σχεδιασμό και την προτεραιοποίηση των έργων που θα υλοποιηθούν.
Να θυμίσουμε ότι στο πρόγραμμα μαζί με το Δήμο Πρέβεζας συμμετέχουν οι Δήμοι Αρταίων, Ζηρού, Νικολάου Σκουφά, Ακτίου – Βόνιτσας και Αμφιλοχίας και περιλαμβάνει την εξειδίκευση της στρατηγικής και την οριοθέτηση της περιοχής και την κατάρτιση αναλυτικού σχεδίου δράσης για να τύχει χρηματοδότησης.
Στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Αμβρακικού στηριγμένη στην προώθηση των αλιευτικών και λοιπόν τοπικών προϊόντων, στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, στην δημιουργία υποδομών με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της και στην ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού της ενδιαφέροντος.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!