Διήμερο επισκέψεων της πρώτης Υπουργού του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αρμόδιας για θέματα κρατικής Πρόνοιας κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη στις δομές του Στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου η Σοφία Ζαχαράκηω Περιφέρειας Ηπείρου (ΚΚΠΠ Ηπείρου).
Στα Ιωάννινα πρώτη στάση στο Παράρτημα ΑμεΑ Ιωαννίνων ξεναγήθηκε στους χώρους μίλησε με ωφελούμενους και εργαζόμενους, μαζί με την Υφυπουργό κυρία Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα και την Γ. Γ Κοινωνικής Συνοχής – υπεύθυνη για την παιδική προστασία κ. Μαρίνα Στέφου.

Έπειτα, το οδοιπορικό συνεχίστηκε στην Μονάδα Προστασίας Παιδιού Κόνιτσας, όπου την υποδέχθηκε και ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νίκος Εξάρχου, τα παιδιά και οι υπάλληλοι.

Την επόμενη ημέρα ή Υπουργός επισκέφθηκε όλες τις Δομές της Περιφερειακή ενότητας Θεσπρωτίας, μαζί με τον βουλευτή Θεσπρωτίας, κ. Βασίλειο Γιόγιακα, τον πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βεζδρεβανη.  Αγάπη, τύχη η παρουσία σε όλες τις Μονάδες του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας κυρίου Κιάμου Χρυσοστόμου.

Απαραίτητη η δικτύωση όλων των φορέων για την στήριξη των Μονάδων του ΚΚΠΠΗ που όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουν σημαντικό έργο με έμφαση στην τρίτη ηλικία καθώς η περιοχή μας έχει γερασμένο πληθυσμό, ειδικώς, δε, η Θεσπρωτία και φυσικά στα άτομα με αναπηρίες και στην παιδική προστασία.

Η αρμόδια Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της για τον τρόπο λειτουργίας των Μονάδων, τις καινοτομίες και λειτουργικές αλλαγές του Κέντρου και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την συνεργασία με την Διοίκηση για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την στελέχωση τους-πάγιο αίτημα ετών – με μόνιμο προσωπικό και τις κτιριακές επεμβάσεις- ανακαινίσεις.

Εκ μέρους του ΔΣ η Πρόεδρος, Μαία Τσολάκη την ευχαρίστησε για την τιμή και την αμεσότητα της, καθώς και για όσα μέχρι σήμερα έπραξε για την καλύτερη λειτουργία του ΚΚΠΠΗ με κυριότερο και πρώτο μέτρο την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης του φορέα, δεδομένης και της ανάπτυξης του σε όλες τις Μονάδες. “Ευελπιστούμε ότι στην επόμενη επίσκεψη της θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες ανασυγκρότησης της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων. Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα.” καταλήγει η ανακοίνωση.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!