Ο Steve Jobs, συνιδρυτής της Apple Inc., ήταν ένας οραματιστής επιχειρηματίας και μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον κλάδο της τεχνολογίας. Γεννημένος στις 24 Φεβρουαρίου 1955 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, υιοθετήθηκε από τον Paul και την Clara Jobs. Ο Τζομπς έδειξε από νωρίς ενδιαφέρον για τα ηλεκτρονικά και την τεχνολογία, συχνά συνεργαζόμενος με τον παιδικό του φίλο, Στιβ Βόζνιακ.
Το 1976, ο Jobs και ο Wozniak, μαζί με τον Ronald Wayne, ίδρυσαν την Apple Computer στο γκαράζ των γονιών του Jobs. Παρουσίασαν το Apple I, το πρώτο προϊόν της εταιρείας, και αργότερα το Apple II, το οποίο σημείωσε σημαντική επιτυχία. Ωστόσο, εσωτερικές συγκρούσεις οδήγησαν στην εκδίωξη του Jobs από την Apple το 1985.
Απτόητος, ο Τζομπς ίδρυσε τη NeXT Computer και αργότερα απέκτησε το The Graphics Group, το οποίο θα γινόταν η Pixar Animation Studios. Η Pixar συνέχισε να δημιουργεί πρωτοποριακές ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως το Toy Story και ο Jobs έγινε σημαντικός παίκτης στη βιομηχανία του θεάματος.
Το 1996, η Apple εξαγόρασε τη NeXT, φέρνοντας τον Jobs πίσω στην εταιρεία. Η επιστροφή του σηματοδότησε μια περίοδο καινοτομίας και επιτυχίας, με την εισαγωγή εμβληματικών προϊόντων όπως το iMac, το iPod, το iPhone και το iPad. Ο Τζομπς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετατροπή της Apple σε μια από τις πιο πολύτιμες και με μεγαλύτερη επιρροή εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Γνωστός για το χάρισμα, τη σχεδιαστική ευαισθησία και την τελειομανία του, ο Jobs ήταν ένας πρακτικός ηγέτης που συμμετείχε σε κάθε πτυχή της ανάπτυξης προϊόντων.
Δυστυχώς, ο Steve Jobs αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης μιας σπάνιας μορφής καρκίνου του παγκρέατος. Παραιτήθηκε από Διευθύνων Σύμβουλος της Apple τον Αύγουστο του 2011 και πέθανε στις 5 Οκτωβρίου 2011, σε ηλικία 56 ετών. Παρά την πρόωρη αποχώρησή του, ο Jobs άφησε μια διαρκή κληρονομιά, όχι μόνο για την Apple αλλά για ολόκληρη τη βιομηχανία της τεχνολογίας. Η συνεισφορά του στην τεχνολογία, το σχεδιασμό και τις επιχειρήσεις συνεχίζει να επηρεάζει τον κόσμο και τον θυμόμαστε ως οραματιστή που άλλαξε τον τρόπο που ζούμε και αλληλοεπιδρούμε με την τεχνολογία.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!