Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων εντάσσεται για δεύτερη φορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Μαθησιακής Κινητικότητας Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus+ (Βασική Δράση ΚΑ1) το οποίο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος Erasmus+ το περασμένο σχολικό έτος, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εκπόνησαν νέο σχέδιο ανάπτυξης της σχολικής μονάδας με τίτλο « Η Συμπερίληψη μέσα από τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και τον Πολιτισμό» (Ιnclusion through Differentiated Teaching and Culture) και κωδικό 2023-1-EL01-KA122-SCH-000124720 το οποίο, αφού αξιολογήθηκε από την Εθνική Μονάδα –Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), έλαβε έγκριση χρηματοδότησης με την εξαιρετική βαθμολογία 94/100.
Στα πλαίσια τoυ προγράμματος αυτού οι εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου θα μετακινηθούν σε 3 διαφορετικές χώρες ( Ισπανία, Ολλανδία και Βέλγιο) για να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια με στόχο την εκπαιδευτική και κοινωνική συμπερίληψη των μαθητών. Θα γνωρίσουν εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας για να ικανοποιούν τις ποικίλες και διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες και θα έρθουν σε επαφή με καινοτόμες μεθόδους για να αξιοποιούν τα πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία διαφορετικών χωρών αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε σχολεία και θα αλληλεπιδράσουν με συναδέλφους εκπαιδευτικούς άλλων χωρών.
Νόμιμη Εκπρόσωπος του σχολείου και Οικονομική Διαχειρίστρια του προγράμματος είναι η νέα Διευθύντρια Δρ. Λώλη Ελευθερία, δασκάλα, ενώ Συντονίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ είναι η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας κα Κατέρη Λαμπρινή. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι: Κουκούλης Γιώργος, εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Κύργιου Ελένη, μουσικός, Γάρου Ευαγγελία, δασκάλα Ειδικής Αγωγής, Νταλαμάγκας Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής καθώς και οι δάσκαλοι Ρούντα Αικατερίνη, Λιόκας Αλέξαντρος και Παπαϊωάννου Σοφία.

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!