Πιστή στην φιλοσοφία της να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, η Energean προχώρησε στη δωρεά 160 δωροεπιταγών στις άπορες οικογένειες του Δήμου Ζίτσας, προκειμένου οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε οικονομική ένδεια να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα αγαθά για το τραπέζι των ημερών. 

 

Πρόκειται για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ζίτσας, οι οποίοι θα προμηθευτούν τα είδη που χρειάζονται από τέσσερα καταστήματα του Δήμου Ζίτσας. Οι δωροεπιταγές παραδόθηκαν στον Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο από τον Διευθυντή Επικοινωνίας της Energean για την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια κ. Σωτήρη Χιωτάκη, παρόντος του Αντιπροέδρου και Τεχνικού Συμβούλου της εταιρείας Δρος. Κωνσταντίνου Νικολάου. Ο Δήμαρχος κ. Πλιάκος ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία, εκφράζοντας την ελπίδα τέτοιες ενέργειες να βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές.

 

Από την πλευρά της, η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα δήλωσε τα εξής:

 

«Είναι για εμάς αυτονόητο να βοηθούμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε οικονομική ανάγκη και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζίτσας για τον τρόπο λειτουργίας του και τις προσπάθειες στήριξης προς τους οικονομικά αδύναμους. Είναι, όμως, εξίσου αυτονόητο ότι η κοινωνία μας θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να εκλείψει η οικονομική ένδεια, να μην χρειάζονται φιλανθρωπικές δράσεις για τα αυτονόητα και όλοι οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν τα αγαθά μιας βιώσιμης και δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης. Αυτό, άλλωστε, είναι το νόημα και των Στόχων που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές έναν καλύτερο κόσμο. Χρόνια πολλά σε όλους!»

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Energean εντάσσεται στην στρατηγική της για την  υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ ν.2 για Μηδενική Πείνα, ν.10 για Λιγότερες Ανισότητες και ν.17 για Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!