Την αντίθεσή της προς την εντολή για συμμετοχή στρατιωτικών στην πραγματοποίηση περιπόλων δασοπροστασίας – πυρασφάλειας, αμιγώς μάλιστα από κλιμάκια που θα αποτελούνται από Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκφράζει με έγγραφό της προς τη Διοίκηση της 8ης Ταξιαρχίας Ιωαννίνων η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (ΕΣΠΕΕΙ).

Το έγγραφο αναφέρει τα εξής:

Η έναρξη της υπηρεσίας εκπομπής περιπόλων δασοπροστασίας, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και του επερχόμενου θέρους το οποίο αναμένεται να είναι το «πιο ζεστό» των τελευταίων ετών, δημιουργεί αυτομάτως συναισθήματα ανασφάλειας σχετικά με την υγεία και ασφάλεια των συναδέλφων οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόψη υπηρεσία. Η παραπάνω ανησυχία γίνεται εντονότερη αν συλλογιστούμε ότι τα εν λόγω περίπολα υλοποιούνται με τα υπάρχοντα μέσα της υπηρεσίας τα οποία εκ φύσεως δεν πληρούν τις προδιαγραφές για τη συγκεκριμένη αποστολή, καθώς απαιτείται πολύωρη παραμονή εντός των οχημάτων, χωρίς κλιματισμό και κατάλληλο χώρο για τους πίσω επιβάτες.

Η Περιφέρεια Ηπείρου και οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, διαθέτουν σύγχρονα μέσα τα οποία προσφάτως χορηγήθηκαν στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Κατόπιν των παραπάνω, με γνώμονα την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας του προσωπικού, προτείνουμε όπως εξετασθεί η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της υπηρεσίας και των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων, ώστε να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν τα οχήματα των υπόψη φορέων στην εκπομπή των περιπόλων δασοπροστασίας αντί των υπηρεσιακών οχημάτων. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν. Πότε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα σταματήσει να αποτελεί πανάκεια για κάθε νόσον; Έως πότε θα καλύπτουν τις ελλείψεις  του κρατικού μηχανισμού;”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!