Ένας από τους επιζώντες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη ήταν ο 18χρονος φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Άγγελος Τσιαμούρας.

Αν και μόλις 18 ετών, κατάφερε να παραμείνει στο σημείο όπου καιγόντουσαν τα βαγόνια και να σώσει όσους περισσότερους μπορούσε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τον φιλοξένησε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» το βράδυ της Κυριακής (12/3), όπου ο νεαρός μεταξύ άλλων, περιέγραψε όσα έζησε αλλά και τα παράπονα που έχει από την Πολιτεία.
«Κάθε βράδυ έχω εφιάλτες. Τα τρία πρώτα βράδια δεν κοιμήθηκα αλλά μετά με επισκέπτονται, δεν με αφήνουν ακόμα. Ίσως θέλουν κάτι να μου πουν. Βλέπω συνέχεια την Ιφιγένεια, δεν με έχει αφήσει ακόμη. Την πρώτη βραδιά είδα και το άλλο παιδί που ήταν στο βαγόνι αλλά την Ιφιγένεια την βλέπω πολύ καθαρά. Ήμουν στο βαγόνι 6 και δεν είχα καταλάβει ότι είχε γίνει σύγκρουση. Είδα μία γιαγιά που είχε κόψει το φρύδι της και μετά άκουγα φωνές. Εγώ τη βοήθησα και άλλοι ήθελαν απλά να πάρουν τα πράγματα και να φύγουν. Μετά πήγα στα μπροστινά βαγόνια, φώναζα αν ήταν κανείς στα βαγόνια», είπε αρχικά ο Άγγελος Τσιαμούρας.

Και συνέχισε: «Στην αρχή δεν είχα απάντηση και μετά είχα. Ανάμεσά τους ήταν και ο κ. Γιώργος που εμφανίστηκε σαν άγγελος. Το βαγόνι 3 και 4 είχαν σπάσει οι πόρτες και βγήκαμε από τα παράθυρα. Ο κ. Γιώργος θυσίασε τα δικά του χέρια να κοπεί και μετά να μπω εγώ. Μου είπε να φωνάξω την ΕΜΑΚ να φέρουν ψαλίδια και φορεία. Όταν βγήκα πάνω στο δρόμο συνάντησα το αγόρι της Ιφιγένειας και μου είπε ότι είχε σπάσει τον λαιμό της. Δεν τήρησα την υπόσχεση να τη φέρω σώα και αβλαβή και με βασανίζει ακόμη».

Ο 18χρονος που με τεράστια αυταπάρνηση προσπάθησε να σώσει όσους περισσότερους συνεπιβάτες του μπορούσε, σχολίασε πως «υπήρχαν και άνθρωποι που δεν τους ένοιαζε αυτό. Τους ένοιαζε απλά να βγάλουν τη βαλίτσα τους και να φύγουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν ενώ δεν υπήρχε καν σύγκρουση στο δικό μας βαγόνι ή κίνδυνος. Αλλά εντάξει το καταλαβαίνω, μπορώ να το δικαιολογήσω κάπως».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να υπάρχει τόση ψύχρα ανάμεσά μας. Γιατί θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας σε αυτό το βαγόνι», ανέφερε ο νεαρός.

«Από την Πολιτεία έχω πίκρα γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Εγώ με κοντομάνικο ήμουν όλη μέρα γιατί είχα δώσει τα ρούχα μου στους ηλικιωμένους να μπορούν να αναπνεύσουν. Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες της. Το θέμα είναι να μην ξεχάσουμε γιατί έχουμε αυτή την τάση», σχολίασε ο 18χρονος Άγγελος.
Στη συνέχεια δήλωσε πως θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται γιατί, όπως λέει, ο λαός είναι μία κλωστή και «εάν έρθουν όλοι θα δέσουμε ένα δυνατό ύφασμα».

«Αυτό δεν ήταν ένα απλό λάθος, αλλά ένα έγκλημα! Οι όποιες ευθύνες είτε του σταθμάρχη είτε κάποιου άλλου δεν κρύβουν το πρόβλημα της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Τσιαμούρας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!