“Μαζικό και με παλμό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Ιατρικής του ΒΕΤ, του Ιστορικού Αρχαιολογικού των Νηπιαγωγών και του Φυσικού εξέφρασαν δυναμικά την ανάγκη να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και να ξεκινήσουν τα εργαστήρια και οι κλινικές για να μην παει αλλο ενα εξάμηνο χαμένο . Επισης οι φοιτητές τόνισαν την αντίθεσή τους στο νομο Κεραμέως Χρυσοχοΐδη που υπονομεύει τις ανάγκες τους, εντείνει την καταστολή και μεγαλώνει τα εμπόδια για να σπουδάσουν με δικαιώματα και αξιοπρέπεια

. Εκ μέρους του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής μίλησε η Κάλλια Κοτζιά , φοιτήτρια του ΦΣ της Ιατρικής όπου επισήμανε ότι « Οι φοιτητές ζητάμε να επιστρέψουμε στις σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας! Η κυβέρνηση σχεδιάζει το άνοιγμα του τουρισμού, των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων και για τα αιτήματα μας σηκώνει τα χέρια ψηλά. Το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη να μην εφαρμοστεί! Η Κυβέρνηση δίνει 30 εκατομμύρια για Πανεπιστημιακή αστυνομία και 20 εκατομμύρια όπως πρόσφατα ανακοίνωσαν για τη «διεθνοποίηση των ΑΕΙ». Δηλαδή δίνουν απλόχερα λεφτά για καταστολή και «διαφήμιση» των Πανεπιστημίων στο εξωτερικό, για την έναρξη και στελέχωση νέων ξενόγλωσσων προγραμμάτων όπως αυτά που λειτουργούν επί πληρωμή αλλά όχι για τις σπουδές και για τις ανάγκες των Ιδρυμάτων ώστε να επαναλειτουργήσουν με όλους τους απαραίτητους όρους στις νέες συνθήκες. Δε μπορεί να επικαλούνται αναβάθμιση των Πανεπιστημίων με αυτά τα απαράδεκτα μέτρα.

Εδώ και χρόνια, πόσο μάλλον την περίοδο που διανύουμε υποβάθμιση για τα Πανεπιστήμια δεν είναι οι φοιτητές αλλά η πολιτική που τους αναγκάζει να παλεύουν χωρίς καμία στήριξη για να μορφωθούν. Τα νέα απαράδεκτα πλαφόν στην εισαγωγή όχι μόνο δε θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των σπουδών μας αλλά θα οδηγήσουν ακόμη περισσότερο σε Τμήματα α, β , γ κατηγορίας ανάλογα με την καθορισμένη βάση εισαγωγής, οδηγώντας ορισμένα ακόμη και στο κλείσιμο. Διεκδικούμε ένα πανεπιστήμιο αντάξιο των αναγκών μας, κόντρα στην τρομοκρατία!

Οι φοιτητές Απαιτούμε:

·        Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν οι Σχολές μας!
·        Να ξεκινήσουν άμεσα με ασφάλεια με διδάσκοντες, καθηγητές και εργαζόμενους οι κλινικές και πρακτικές ασκήσεις, τα εργαστήρια και οι διαλέξεις.
·        Πρόσληψη προσωπικού, αξιοποίηση υποδομών μέτρα προστασίας και σχέδιο ώστε να μην υποβαθμιστούν άλλο οι σπουδές μας.
·        Να αντιμετωπιστούν τα κενά που συσσωρεύτηκαν».
Στο τέλος της κινητοποίησης έγινε ξεκάθαρο ότι ο νομος θα καταργηθεί στην πράξη από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα των φοιτητών, που τώρα πρέπει να δυναμώσουν το συντονισμό και την οργάνωση τους μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!