Συγκέντρωση και συλλαλητήριο διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Άρτας το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την τραγωδία στα Τέμπη, καλώντας εργαζόμενους, σωματεία και φορείς να συμμετάσχουν μαζικά.

Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11:00 π.μ. στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Άρτας, με κεντρικό σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», ενώ το κάλεσμα συνδέει το δυστύχημα των Τεμπών με συνολικότερα ζητήματα ασφάλειας στους χώρους εργασίας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

«Δεν ξεχνάμε – δεν συγχωρούμε»

Στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι τρία χρόνια μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, «η κοινωνία δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνηθίσει το έγκλημα», τονίζοντας την ανάγκη για απόδοση ευθυνών και εξάλειψη των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην επικείμενη έναρξη της κύριας δίκης, στις 23 Μαρτίου, ενώ υπογραμμίζεται η δέσμευση για συνέχιση του αγώνα ενάντια – όπως σημειώνεται – σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης.

Αναφορές σε εργατικά δυστυχήματα και υποδομές

Το κάλεσμα διευρύνει το πλαίσιο της κινητοποίησης, συνδέοντας τα Τέμπη με σειρά εργατικών δυστυχημάτων, φυσικών καταστροφών και ελλείψεων σε υποδομές.

Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για:
αυξημένα εργατικά ατυχήματα και θανάτους στους χώρους δουλειάς
επικίνδυνες συνθήκες σε σχολεία και νοσοκομεία
ελλείψεις σε μέτρα ασφάλειας σε μεταφορές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις
πολιτικές που, σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο, δίνουν προτεραιότητα στην κερδοφορία έναντι της προστασίας της ζωής

Το κάλεσμα συμμετοχής

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καλεί σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργαζόμενους, ανέργους και τη νεολαία της περιοχής να δώσουν «μαζικό και μαχητικό παρών» στο συλλαλητήριο.

Η ανακοίνωση κλείνει με τα συνθήματα: «Δεν ξεχνάμε – δεν συγχωρούμε» και «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Πληροφορίες κινητοποίησης

Ημερομηνία: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
Ώρα: 11:00 π.μ.
Σημείο συγκέντρωσης: Εργατικό Κέντρο Άρτας