Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του συναδέλφου  που έχασε τη ζωή του και εύχεται καλή ανάρρωση στον τραυματία συνάδελφό, δίνοντας την υπόσχεση του ότι δεν θα επιτρέψει καμία συγκάλυψη στο εργοδοτικό έγκλημα.

Για τον λόγο αυτό διοργανώνει έκτακτο συλλαλητήριο την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει: Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα με θύμα έναν οικοδόμο, συντελέστηκε στις 27 Μάη στην Αρίστη Ζαγορίου. Ο συνάδελφος μας ο Βασίλης, ενεργό μέλος του συνδικάτου μας, εργαζόταν μαζί με άλλους συναδέλφους στην εταιρεία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ  ΑΤΕ» σε έργα αποχέτευσης.

Στο έργο  στο οποίο έχασε την ζωή του ο συνάδελφός μας και τραυματίστηκε σοβαρά ακόμα ένας όπως διαπιστώθηκε από την άμεση παρέμβαση των στελεχών του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Εργατικού Κέντρου και του προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας δεν υπήρχε το παραμικρό μέτρο προστασίας για  τις ζωές των συναδέλφων μας.

Ευθύνες για το έγκλημα έχουν ,η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία, η Περιφέρεια Ηπείρου σαν επιβλέπουσα του έργου (προϋπολογισμού 1.800.000ευρώ), το ΣΕΠΕ και η παντελής έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών.

Αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ότι μπροστά στα κέρδη τους, δεν λογαριάζουν τη ζωή των εργατών. Οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς , η εντατικοποίηση, η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί,  το κυνήγι του κέρδους είναι αυτά που οδηγούν στα εργοδοτικά εγκλήματα.

Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι οι χώροι δουλειάς έχουν γίνει παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους του κλάδου με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και διαχρονικά όλων των προηγούμενων. Είναι όλοι τους υπεύθυνοι για την υποστελέχωση του Σώματος επιθεώρησης εργασίας, είναι όλοι τους υπεύθυνοι για το αντεργατικό οπλοστάσιο που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας, για το χτύπημα του σταθερού εργασίμου χρόνου, την κατάργηση του πενθήμερου, του οχτάωρου, και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

 

 

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!