Αποτελεί απαράδεκτη πρόκληση για όλους μας, η απόφαση της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων να συγχωνεύσει 2 τμήματα του σχολείου μας. Συγκεκριμένα, η φετινή Α Γυμνασίου με 81 μαθητές θα χωριστεί σε 3 τμήματα των 27 μαθητών (τη περσινή σχολική χρονιά είχαμε 4 τμήματα στην Α με 82 μαθητές) και η Β Γυμνασίου με 79 μαθητές θα λειτουργήσει με ένα τμήμα λιγότερο από πέρσι. Δηλαδή όλα τα τμήματα της Α και Β Γυμνασίου θα έχουν 27 και 26 μαθητές.

Τα παιδιά μας δεν είναι άψυχοι αριθμοί στα φύλλα EXCEL του my-school.  Η διεύθυνση εκπαίδευσης πιστή στις αποφάσεις του υπουργείου , και των νόμων που έχουν ψηφίσει χρόνια τώρα όλες οι  κυβερνήσεις, βάζουν στο ζύγι κόστους – οφέλους τις μορφωτικές ανάγκες, την υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών. Αναρωτιόμαστε πραγματικά όλοι, για ποια αναβάθμιση του σχολείου πανηγυρίζουν επιβάλλοντας 27 άρια τμήματα (όταν το σχολείο έχει περίσσεια αιθουσών) και περικοπές εκπαιδευτικών; Πως θα βοηθηθεί το εκπαιδευτικό έργο με 27 μαθητές στην τάξη; Πως θα προστατευτεί η υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών σε τέτοιο συνωστισμό και χωρίς  κανένα μέτρο προστασίας; 

Να θυμίσουμε σε όλους, ότι μόλις το Μάη η υπουργός Παιδείας σαν το κλέφτη επισκέφτηκε το σχολείο μας και προκλητικά δήλωσε ότι έκανε διορισμούς. Αυτή είναι η καινοτομία και η αναβάθμιση της ζωής των παιδιών μας, το  μάθημα σε 27 άρια τμήματα. 

Απαιτούμε άμεσα να σπάσουν τα τμήματα για την προστασία της υγείας μας και κυρίως για παιδαγωγικούς λόγους. Καμία συγχώνευση- κλείσιμο  τμήματος. Καλούμε άμεσα όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας , την Ένωση Γονέων Δήμου Ιωαννιτών και την ΕΛΜΕ στην κινητοποίησή μας την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 1μμ στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να μη περάσει η απαράδεκτη απόφαση. Οι ζωές και η μόρφωση των παιδιών μας δε συγχωνεύονται.

                          Το ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΩΝΩΝ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΚοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!