“Με τη μαζική μας διαμαρτυρία την Τετάρτη το μεσημέρι στη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων, γονείς και εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου απαιτήσαμε να σπάσουν τα τρία 27άρια τμήματα στην Α Γυμνασίου του σχολείου μας. Την κινητοποίηση μας στήριξαν η Ένωση Γονέων, η ΕΛΜΕ αλλά και γονείς του 7ου Γυμνασίου και του ΓΕΛ Κατσικάς για τα 27άρια τμήματα και σε αυτά τα σχολεία.

Η αδιάλλακτη και προκλητική στάση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ/ας Λογοθέτη εκφράστηκε με την επιμονή της να εφαρμόσει πιστά τα αντιπαιδαγωγικά μέτρα με τα πολυπληθή τμήματα που χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις νομοθετούν. 

Μάλιστα οργή μας προκάλεσε όλους, όταν στη συζήτηση η διευθύντρια εκπαίδευσης έβαλε το ζήτημα ότι και στη Β Γυμνασίου μπορούν να ξαναενωθούν τα τμήματα 4 τμήματα σε τρία 27άρια.

Αναρωτιόμαστε όλοι, αυτή είναι η περιβόητη αναβάθμιση και καινοτομία στην εκπαίδευση για την οποία πανηγυρίζουν; Έτσι καλύπτονται τα κενά σε εκπαιδευτικούς συγχωνεύοντας τα τμήματα σε 27άρια;

Απέναντι στα παιδιά μας που δύο χρόνια τώρα λόγω πανδημίας αντιμετωπίζουν τεράστια μορφωτικά και μαθησιακά κενά, οι αποφάσεις της διοίκησης και οι οδηγίες του υπουργείου είναι πραγματικά επικίνδυνες. Τα παιδιά, οι οικογένειές μας και οι εκπαιδευτικοί  αφήνονται ουσιαστικά απροστάτευτοι λόγω του τεράστιου συνωστισμού. Πως θα καλυφθούν οι μορφωτικές και μαθησιακές ανάγκες των παιδιών μας. Πως θα βοηθηθεί το εκπαιδευτικό έργο με 27 μαθητές στην τάξη;

Επιμένουμε και απαιτούμε άμεσα να σπάσουν τα τρία 27άρια τμήματα στην Α Γυμνασίου για την προστασία της υγείας μας και κυρίως για παιδαγωγικούς λόγους. 

Καλούμε όλους τους γονείς σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 6μμ στο σχολείο μας για να οργανώσουμε την δράση μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!