Μεταβιβάσεις ακινήτων σε 3-4 μέρες ? Όνειρο του κάθε συμβαλλόμενου !
Και γιατί όχι ?! ΌΛΟΙ κερδίζουν !

Το κράτος γεμίζει τα ταμεία του από τους φόρους από την μεγαλύτερη ατμομηχανή της οικονομίας . Μια σειρά από επαγγελματίες αποκτούν άμεσες αποδόσεις στην δουλειά τους! Συμβολαιογράφοι , μηχανικοί , επαγγελματίες μεσίτες διεκπεραιώνουν τα συμβόλαια γρήγορα και χωρίς προβλήματα !
Αλλά μήπως απέχουμε πολύ από αυτό ?

Σχετικά με δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως και επικαλούνται από την 1η Νοεμβρίου τα συμβόλαια να διεκπεραιώνονται σε 3-4 ημέρες καταθέτουμε την ανησυχία μας για την ανακρίβεια των ειπωμένων και την παραπληροφόρηση που πραγματοποιείται στο ευρύ κοινό !

Ας καταθέσουμε όμως μερικά από τα σημαντικά προβλήματα που δυστυχώς μας προσγειώνουν για ακόμη μια φορά για το χρόνο που απαιτείται για τις μεταβιβάσεις .

Οι Δήμοι λοιπόν καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να αποδώσουν πιστοποιητικό ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο μέσος όρος απόδοσης πιστοποιητικού είναι περίπου 1 μήνας .

Τα κτηματολόγια θέλουν μήνες να μεταγράψουν την οποιαδήποτε πράξη, όπως πχ. μια οροφοκτησία έτσι δεν μπορούν οι τράπεζες να προχωρήσουν σε έγκριση δανειοδότησης χωρίς το πιστοποιητικό της μεταγραφής και επομένως η αγοραπωλησία παγώνει .

Οι πολεοδομίες καθυστερούν επίσης αρκετά στην διεκπεραίωση των πάσης φύσεως αιτήσεων .

Τέλος εάν το δάνειο που βαραίνει το ακίνητο έχει περάσει σε Fund , η οποιαδήποτε επικοινωνία με αυτό μοιάζει ακατόρθωτη και η βεβαίωση οφειλής που απαιτείται θέλει συνήθως μήνες για να εκδοθεί.

Χαιρετίζουμε την κάθε προσπάθεια από το κράτος στην εξάλειψη όλων αυτών των εμποδίων αλλά δυστυχώς απέχουμε πολύ από το «3-4 ημέρες συμβόλαιο» .

www.mesitesioa.gr

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!