Η κ. Έλενα Ράπτη Υφυπουργός Τουρισμού, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, και συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα ήταν η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού, στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης “Ο ΣΚΟΥΦΑΣ”.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Νοσηλεύτριες της Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Νοσηλευτικής του Κέντρου Υγείας Άρτας .Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:30. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Καλλίνικος και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Τασούλα Σίμου. Βασικοί ομιλητές στην ημερίδα η κ. Κωστάκου, Εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Αττικής και η ιατρός Σπυριδούλα Χουλιάρα Έφορος της Βιβλιοθήκης.
Η κα Έλενα Ράπτη τόνισε: «Η παιδική κακοποίηση δεν έχει ηλικία και τα περισσότερα παιδιά που έχουν πέσει θύματα λένε πως κακοποιούνται από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους. Επιπρόσθετα, η κακοποίηση δεν έχει φύλο καθώς τα αγόρια πέφτουν πιο συχνά θύματα. Το πρόβλημα μας είναι στη σιωπή. Πρέπει να λύσουμε αυτή τη σιωπή. Τα παιδιά τείνουν να νιώθουν αισθήματα ντροπής, ενοχής και φόβου, πως τα ίδια προκάλεσαν την κακοποίηση, ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως στην πλειονότητα τους, οι δράστες είναι άτομα που το παιδί και τους γνωρίζει και τους εμπιστεύεται.
Σύμφωνα με την κα Ράπτη, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ «στη χώρα μας τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε έρευνα που πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, προκύπτει ότι το 16% των παιδιών πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης».
Η Έφορος Φιλολογικού κ. Σπυριδούλα Χουλιάρα κατά την εισαγωγική της ομιλία ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στην ημερίδα και ζήτησε από το κοινό να διαδώσει το μήνυμα της Μηδενικής Ανοχής σε κάθε μορφή Κακοποίησης του Παιδιού.
Ευχαριστούμε πολύ όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μικρούς μας φίλους.
Η εκδήλωση έκλεισε με όμορφη μουσική από την Φιλαρμονική Μ/Φ Συλλόγου Άρτης “Ο Σκουφάς” και λιχουδιές για τους μικρούς μας φίλους!

Με εκτίμηση
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!