Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την αιφνίδια απώλεια του Καθηγητή Αναστασίου Τσίνα, Κοσμήτορα του Τμήματος Γεωπονίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στους οικείους του, τους φίλους και τους συναδέλφους του Τμήματός του.

Ο Αναστάσιος Τσίνας υπήρξε καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου και από το 2018 καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογία Αγροτικών Ζώων και Κτηνιατρική Φαρμακολογία».

Στην ακαδημαϊκή του πορεία διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος με αρμοδιότητες Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Πρύτανης του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου μέχρι τον Οκτώβριο του 2018. Η συμβολή του στην ένταξη των Τμημάτων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπήρξε καθοριστική. Διετέλεσε επικεφαλής σχετικής αντιπροσωπίας και επέδειξε υψηλές διοικητικές ικανότητες και ακαδημαϊκό ήθος. Η συμμετοχή του στο Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου από τον  Οκτώβριο του 2018 μέχρι το 2022, διαμόρφωσε  λύσεις για την ομαλή ενσωμάτωση των διοικητικών υπηρεσιών και των ακαδημαϊκών τμημάτων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η δυναμική και συνεχής παρουσία του στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου διέπονταν από στοιχεία κριτικής σκέψης, συγκροτημένου λόγου και σύνεσης που αντανακλούσαν υψηλή διοικητική ικανότητα. Τα στοιχεία αυτά, σημαντικά για την περίοδο της ενσωμάτωσης του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συνετέλεσαν στην προσπάθεια συγκρότησης της σημερινής δομής του Πανεπιστημίου, το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο και  ποιοτικό περιφερειακό ίδρυμα στη χώρα.

Ο πρόωρος και αιφνίδιος χαμός του αγαπητού συναδέλφου και συνεργάτη, αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στις καρδιές όσων τον γνώρισαν. Ο Αναστάσιος Τσίνας υπήρξε εξαίρετος δάσκαλος και συνεπής ακαδημαϊκός με έντονη ακαδημαϊκή και κοινωνική παρουσία.

Θα θυμόμαστε πάντα το πάθος του και την ακλόνητη δέσμευσή του στις αξίες της ακαδημαϊκής ζωής.

Τριαντάφυλλος Αλμπάνης

πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!