Οι υπάλληλοι του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (Σ.ΥΔ.Λ.Ι.), τεχνικοί βάρδιας και διοικητικοί, με ανακοίνωσή τους ενημερώνουν ότι συμμετείχαν με ποσοστό 100% στη σημερινή απεργία.

Αναλυτικά:

Παρά την καθολική συμμετοχή μας στην απεργία, έχουμε μεριμνήσει για την απρόσκοπτη υδροδότηση των περιοχών ευθύνης μας, με ποιοτικό πόσιμο νερό, πιστοί στο καθήκον μας και δε θα υπάρξει πουθενά πρόβλημα.

Μπροστά στη συλλογική κοινωνική αδιαφορία, στον λαϊκισμό και μικροπολιτική των θεσμικών οργάνων, διαφωνούμε με μοντέλα που περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ και στην ουσία απορροφούν τις δημοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και τους Συνδέσμους Ύδρευσης –δηλαδή το δημόσιο νερό- σε Μείζονες επιχειρήσεις, ανά Περιφέρεια και έτσι δρομολογούν την ιδιωτικοποίηση με αιτιολογία τις οικονομίες κλίμακας και το όφελος του καταναλωτή.

Αν και ανακοινώθηκε ότι οι Δήμοι θα διοικούν, το νερό στην πράξη θα μείνει «τύποις δημόσιο», και η διαχείριση της ύδρευσης μέσω των εργολαβιών θα ανήκει, στους ιδιώτες, όπως έγινε και με το ρεύμα, όπου σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό των τιμών, τη βελτίωση των υπηρεσιών και το δημόσιο χαρακτήρα που υπόσχονταν, καταγράφονται αυξήσεις των τιμολογίων, αμοιβές και μπόνους των συμβούλων και κέρδη.

Σε όσες χώρες εφαρμόστηκαν αυτά τα μοντέλα, εκθέσεις επιστημονικών οργανισμών και όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η ιδιωτικοποίηση του νερού έριξε την ποιότητα του νερού, εκτόξευσε την τιμή του και περιόρισε τις επενδύσεις στις υποδομές .

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!