Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή είχε ο Σταύρος Καλογιάννης για όλα τα μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης που σχεδιάζονται στην Ήπειρο. Συγκεκριμένα συζήτησαν για:

  1. Τoν οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά

Το Υπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία ανάθεσης των μελετών για τον επανασχεδιασμένο οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά. Ο Σταύρος Καλογιάννης ζήτησε να επιταχυνθεί η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος γι’αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να εκπονηθεί μία σειρά μελετών: συγκοινωνιακή, υδραυλική, γεωτεχνική, στατική, μελέτη κτηματολογίου και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το σύνολο του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά. Το Υπουργείο εκτιμά ότι οι μελέτες μπορούν να ολοκληρωθούν εντός 6μηνου, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί προ τριμήνου περίπου, παρουσία του Πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη. Η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, χωρίς όμως αυτό να εμποδίσει τη δημοπράτησή του. Η χρηματοδότηση του οδικού άξονα είναι εξασφαλισμένη από το Υπουργείο Υποδομών και αυτό αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη.

  1. Τον άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα

Ο Σταύρος Καλογιάννης ζήτησε από τον Υπουργό την έγκριση της μελέτης του μεγάλου τεχνικού έργου στον Βοϊδομάτη, ώστε να εγκριθεί η μελέτη σύνδεσης του Καλπακίου με την Κόνιτσα στο σύνολό της, η οποία έχει λάβει περιβαλλοντική αδειοδότηση. Ένας σύγχρονος και ασφαλής οδικός άξονας Καλπάκι – Κόνιτσα, σε συνδυασμό με τον άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, θα στηρίξει ουσιαστικά τους παραμεθόριους Δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου και θα δώσει σημαντική ώθηση στις διαπεριφερειακές και διακρατικές μεταφορές και συνεργασίες. Η γρήγορη έγκριση της σχετικής μελέτης θα δώσει την ευκαιρία να αξιοποιηθούν οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ (2021-2027) για την κατασκευή του έργου.

  1. Την οδική σύνδεση Ιόνιας οδού με Πρέβεζα

Οι μελέτες της οδικής σύνδεσης της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα έχουν ανατεθεί προ ετών από το Υπ. Υποδομών και ο Σταύρος Καλογιάννης ζήτησε από τον Υπουργό την ολοκλήρωσή τους, σε οριστικό επίπεδο, ώστε να κλείσει η εκκρεμότητα και να κινηθεί η διαδικασία υλοποίησης αυτού του σημαντικού έργου για την Ήπειρο. Ο άξονας θα συνδυαστεί με τους αυτοκινητόδρομους της Ιόνιας οδού και Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Περιφέρειας, ιδίως στους κλάδους του τουρισμού, του εμπορίου, των μεταφορών και των υπηρεσιών.

  1. Χρηματοδότηση για τη συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Ο Σταύρος Καλογιάννης συζήτησε με τον Υπουργό κ. Καραμανλή τις αυξημένες ανάγκες που έχουν οι Δήμοι του Ν. Ιωαννίνων για συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου τους. Σε αυτό το πλαίσιο το Υπ. Υποδομών θα εγκρίνει τις επόμενες ημέρες ποσό 250.000 ευρώ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Θα ακολουθήσει χρηματοδότηση και άλλων Δήμων.

Μετά το τέλος της συνάντησής τους, ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε: «Είχα μία συνεργασία σε εξαιρετικό κλίμα με τον Υπουργό κ. Καραμανλή, παρουσία των Γενικών Γραμματέων Υποδομών κας Μ. Γεράρδη και Μεταφορων κ. Ι. Ξιφαρά, για όλα τα θέματα που αφορούν τα έργα υποδομής και ανάπτυξης στην Ήπειρο. Πολλά εξ αυτών των θεμάτων έρχονται από παλιά, ορισμένα τα είχα χειρισθεί και ο ίδιος ως αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό για την αναλυτική ενημέρωσή μου και, ιδίως, για την πρόθεσή του να κλείσει οριστικά τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση έργων που είναι βαρύνουσας σημασίας για την Ήπειρο».

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!