Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λινά Μενδώνη ,θα έχουν αύριο στην Αθήνα , ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος,

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η προετοιμασία για την κατάθεση τια την εγγραφή του στα Πολιτιστικά Τοπία (Cultural Landscapes) της UNESCO.

Στόχος του υπουργείου Πολιτισμού είναι να καταθέσει τον φάκελο υποψηφιότητας του Ζαγορίου για την εγγραφή του στα Πολιτιστικά Τοπία (Cultural Landscapes) της UNESCO τον Ιανουάριο του 2022. Ο ογκώδης φάκελος που περιλαμβάνει την ιστορική, αρχαιολογική και πολιτισμική τεκμηρίωση, προετοιμάζεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ζαγορίου από το 2019 και αν κατατεθεί όπως σχεδιάζει το ΥΠΠΟΑ, θα εξεταστεί στη συνάντηση της επιτροπής της UNESCO το καλοκαίρι του 2023. Πρόκειται για την πρώτη υποψηφιότητα της Ελλάδας στον τομέα των Πολιτιστικών Τοπίων, όπου στον κατάλογο της UNESCO υπάρχει η γνωστή κοιλάδα Μπαμιγιάν του Αφγανιστάν, τα Πυρηναία Ορη της Γαλλίας και οι αμπελώνες της Ντιζόν που παράγουν τα κρασιά Βουργουνδίας, οι ιστορικές βίλες της Τοσκάνης κ.ά.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!