Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε σήμερα με την Αυτού Υψηλότητα Σεΐχη Tamim Bin Hamad Al-Thani, Εμίρη του Κράτους του Κατάρ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε τους δεσμούς φιλίας που συνδέουν τα δύο κράτη και την κοινή προσήλωση στις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Εμίρης του Κράτους του Κατάρ συμφώνησαν ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί πρόοδος στις διμερείς οικονομικές σχέσεις και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για έτι περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, οι υποδομές και η γεωργία.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την φιλοδοξία του για μια μεγαλύτερη ελληνική επιχειρηματική παρουσία στο Κατάρ και καλωσόρισε, με τη σειρά του, εταιρείες και επενδυτικά κεφάλαια του Κράτους του Κατάρ στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Εμίρης του Κράτους του Κατάρ, αφού ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία στην Αθήνα, επιβεβαίωσε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών μας σχέσεων και δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!