Η ανταλλαγή απόψεων για ευρύ πλέγμα θεμάτων ήταν το αντικείμενo της συνάντησης αντιπροσωπείας της δημοτικής παράταξης Ιωάννινα_2023 με τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Δημητρίου και στελέχη του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

  • τις προοπτικές και το μέλλον της πτηνοτροφίας, 
  • τις επενδύσεις που έχουν γίνει ή σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν με στόχο την  περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης
  • τις επενδύσεις για την παραγωγή ενέργειας μέσω της διαχείρισης και αξιοποίησης των υπολειμμάτων των πτηνοτροφικών μονάδων, για παραγωγή βιοαερίου αλλά και βιομεθανίου 
  • την εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία θα επιτευχθεί μετά την πλήρη ανάπτυξη των σχετικών επενδύσεων, ώστε να καλύπτεται πάνω από το 50% των ενεργειακών αναγκών της επιχείρησης.

Ακόμη, δεδομένου ότι σχεδόν το 70% των πτηνοτροφείων που συνεργάζονται με τον Συνεταιρισμό ΠΙΝΔΟΣ, χωροθετούνται στον Δήμο Ιωαννιτών, συζητήθηκε η ανάγκη για την αναβάθμιση των οδών πρόσβασης προς τις πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις καθώς και η αναζήτηση αναπροσαρμογών της τιμολογιακής πολιτικής των χρεώσεων των ανταποδοτικών τελών, συνδυασμένη με αναβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών από πλευράς δήμου.

Η Τατιάνα Καλογιάννη, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ για την εποικοδομητική και λεπτομερή ενημέρωση, συνεχάρη τους διοικούντες, τα στελέχη και τους παραγωγούς για τα ακολουθούμενα πρότυπα λειτουργίας της επιχείρησης, τονίζοντας ότι: «ο Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ έχει κατακτήσει υψηλή θέση στην αγορά λόγω του σωστού σχεδιασμού και προγραμματισμού των επενδύσεων που υλοποιεί, όσο και της ολιστικής ποιοτικής διαχείρισης που ακολουθεί, αποτελώντας πρότυπο προς μίμηση».

Στη συνάντηση, εκ μέρους του Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ συμμετείχαν οι κ.κ. Χάρης Μπλέτσας αντιπρόεδρος, Γιάννης Δήμος αντιπρόεδρος, Γρηγόρης Κέντρος Οικονομικός Διευθυντής, Θανάσης Παππάς διευθυντής Βιομηχανίας Επεξεργασίας Κοτόπουλου (Β.Ε.Κ.) και Βασίλης Τσιτώνης υπεύθυνος εμπορικής υποστήριξης. Εκ μέρους της παράταξης ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023, οι κ.κ. Βασίλης Αργύρης – Σπούρης, δημοτικός σύμβουλος, πτηνοτρόφος και συνεργάτης στον Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ, και τα στελέχη Ντίνος Παπαδόπουλος επιχειρηματίας στον τομέα της ενέργειας και Μανώλης Σκούφαλης  επιχειρηματίας και πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!