“Άλλος ένας συνάδελφος οικοδόμος τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το μεσημέρι  εν ώρα εργασίας.

Δεν ήταν ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακία η στιγμή. Ο συνάδελφος εργαζόταν χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας για την ασφάλεια του. Και δυστυχώς δεν είναι κάποια εξαίρεση αλλά άλλος ένας από τους χιλιάδες που εργαζόμαστε σε αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες. 

Το Συνδικάτο μας εύχεται στον συνάδελφο ταχεία ανάρρωση. Ο συνάδελφος από καθαρή τύχη δεν προστέθηκε στη λίστα με τα εργοδοτικά εγκλήματα που συμβαίνουν κάθε τόσο στις οικοδομές όπως και στους άλλους χώρους εργασίας. Μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε το θάνατο δύο ακόμα οικοδόμων στην Αθήνα και στην Κέρκυρα.

Η ευθύνη για αυτά τα εργοδοτικά εγκλήματα βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση που έχει «ξεδοντιάσει» τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και δεν γίνεται ούτε ένας έλεγχος για τα μέτρα προστασίας, όπως βαραίνει και την εργοδοσία που ανεβάζει την εντατικοποίηση της εργασίας για να βγουν οι δουλειές γρήγορα και που δεν παίρνει κανένα μέτρο ασφάλειας γιατί τα θεωρεί περιττό κόστος.

Δεν πάει άλλο. Δεν θα συνεχίσουμε να παίζουμε τις ζωές μας στα ζάρια. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας όλων τον οικοδόμων για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία μας, για να μην σακατευτεί κανένας άλλος συνάδελφος.

Όλοι στην πανοικοδομική απεργία την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλείας.
  • Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Κήρυξη ως υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας(ΣΣΕ).
  • Έκτακτο επίδομα για τους πλημμυροπαθείς οικοδόμους της Θεσσαλίας.

ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ”Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!