Το καλοκαίρι συνεχίζεται στην Πρέβεζα και μαζί και οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Πρέβεζας με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Στις 18 Αυγούστου και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας το Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης θα φιλοξενήσει τη “Γυναίκα της Ζάκυθος” το εμβληματικό έργο του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού και αποτυπώνει τον χαρακτήρα της Γυναίκας της Ζάκυθος, στιγματίζοντας τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τις Μεσολογγίτισσες.
Στις 25 Αυγούστου η ομάδα “ΘΥΡΣΟΣ” με τη συμμετοχή της Πρεβεζάνας ηθοποιού Κατερίνας Γκατζόγια θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της μουσικοθεατρική παράσταση “Ελλήνων Διαδρομές-25 Αιώνες Καλλιτεχνικά Σκαλοπάτια”.
Το έργο αναπαριστά τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας, ξεκινώντας από τον απαράμιλλο αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Περνώντας στους νεότερους χρόνους, μνημονεύει την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821, κατόπιν αφηγείται τη Μικρασιατική Καταστροφή και, τέλος, διαβαίνοντας μέσα από το ηρωικό Έπος του 1940, καταλήγει στη σύγχρονη Ελλάδα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!