Για τα παιδιά, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα ανέβει στο Συνεδριακό Κέντρο Πραμάντων η παιδική θεατρική παράσταση «Η Βασίλισσα των Πάντων» (για βρέφη – 10 χρόνων). Η παράσταση, με όχημα τη φαντασία, ταξιδεύει μωρά, παιδιά και γονείς σε έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Μέσα σε 40 λεπτά ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των θεατών μέρη μαγικά με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, άγριες ζούγκλες, ορμητικά ποτάμια, θορυβώδεις πόλεις, έναστρους ουρανούς.

Οι δράσεις για όλες τις ηλικίες ξεκινούν την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, με τη θεατρική παράσταση «Βραδιά Κωμωδίας» με τον κωμικό Λάμπρο Φισφή, που θα χαρίσει στιγμές γέλιου με την παρουσίαση μιας χιουμοριστικής εκδοχής καθημερινών γεγονότων.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου τη σκυτάλη θα πάρει ο διεθνής ελληνικής καταγωγής Υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes. Στις 9 το πρωί θα μιλήσει στο ξενοδοχείο «Ορίζοντες» για τις εμπειρίες του, τα μυστικά του αθλήματος, τη διαχείριση των συναισθημάτων, την επιμονή και υπομονή και στη συνέχεια, στις 10 το πρωί, θα τρέξει με τους κατοίκους σε μικρό αγώνα ανώμαλου δρόμου (3 χλμ.), από το ξενοδοχείο έως το καταφύγιο Πραμάντων, και θα φωτογραφηθεί μαζί τους. Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Καταφύγιο Πραμάντων. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6944324156 και 2659300645 (Μπάμπης Τριανταφύλλου).

Στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην ταβέρνα «Ο Μπούτζας», η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα μαγειρέψει παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα μαζί με τις γυναίκες της περιοχής, σε ένα ταξίδι γεύσης και παράδοσης.

Επίσης, το σωματείο ΕΛΙΖΑ την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στον χώρο του Γυμνασίου, θα πραγματοποιήσει επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης και τον ρόλο του εκπαιδευτικού στην ανίχνευσή της, και, συγχρόνως, επιμόρφωση των επαγγελματιών του Δήμου, που εργάζονται κοντά σε παιδιά (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Διοικητικοί Υπάλληλοι) για ζητήματα παιδικής προστασίας .

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!