Κατηγορούνται 3 άνδρες , που εμπλέκονται σε 9 περιπτώσεις κλοπών από επιχειρήσεις στα Ιωάννινα κατά το τελευταίο 3μηνο

Συνελήφθησαν προχθές (16-12-2023) αργά το βράδυ σε Ιωάννινα και Άρτα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, 3 άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τριμήνου, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από καταστήματα και επιχειρήσεις στα Ιωάννινα, στα οποία εισέρχονταν νυχτερινές ώρες, διαρρηγνύοντας πόρτες εισόδου ή τζαμαρίες, αφαιρώντας στη συνέχεια χρήματα από το ταμείο και κινητά τηλέφωνα.

Όπως διακριβώθηκε, ακολουθώντας τον παραπάνω τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε 9 συνολικά περιπτώσεις κλοπών, από τις οποίες αποκόμισαν οικονομικό όφελος που ξεπερνά το ποσό των 4.000 ευρώ.

Συνελήφθη ακόμη άνδρας, για κλεπταποδοχή

Ακόμη, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος, αφού, όπως προέκυψε, είχε αγοράσει την 15/12/2023 από τους κατηγορούμενος κινητό τηλέφωνο έναντι 40 ευρώ, το οποίο είχαν αφαιρέσει εκείνοι την προηγούμενη νύχτα από επιχείρηση εστίασης. Το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Άπαντες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!