Στη σύναψη προγραμματικής προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για το εφαρμοστέο ερευνητικό έργο με τίτλο: «Επικαιροποίηση-Βελτιστοποίηση Γενικών Σχεδίων Πολιτικής προστασίας σε περίοδο εξελισσόμενης κλιματικής κρίσης στο Δήμο Ιωαννιτών», προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών με απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων το απόγευμα της Δευτέρας

Την αρχική σύντομη εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τον “γκουρού” όπως είπε, της ελληνικής πραγματικότητας στο χώρο της Πολιτικής Προστασίας, τον καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρο του ΟΑΣΠ.

Ο κ. Λέκκας παρουσίασε τις γενικές γραμμές που οφείλουν να τηρούν αυτά τα σχέδια πολιτικής προστασίας, τονίζοντας την πολυπλοκότητα με την εμφάνιση νέων κινδύνων, την μεγεθυνόμενη κλίμακα των καταστροφών που συνιστούν παγκόσμιους κινδύνους πλέον.

Τα επιχειρησιακά σχέδια πρέπει να είναι αποτελεσματικά, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας σημειώνοντας ότι “θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους παλιούς που αυξάνονται λόγω της κλιματικής κρίσης, να μειώσουμε την τρωτότητα συστημάτων και των υποδομών σχεδίου και να μειώσουμε τη διακινδύνευση ή αλλιώς να αυξήσουμε τη δυνατότητα αντιμετώπισης των κινδύνων”.

Στην κρίση πρέπει να έχουμε την πρόληψη, την ετοιμότητα στην απόκριση-επέμβαση και την αποκατάσταση.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει ορίζοντα συγκεκριμένο παρ’ ότι οι μελέτες θα ολοκληρωθούν εντός 12 μηνών.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!