Συντριπτική εκλογική νίκη για τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν που κέρδισε τέταρτη διαδοχική θητεία, ξεπερνώντας την κριτική για την οπισθοδρόμηση της δημοκρατίας, τη χλιαρή υποστήριξή του στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία και τους στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Θα θυμόμαστε αυτή τη νίκη μέχρι το τέλος της ζωής μας γιατί έπρεπε να παλέψουμε ενάντια σε ένα τεράστιο πλήθος αντιπάλων: την τοπική αριστερή πτέρυγα, τη διεθνή αριστερή πτέρυγα, τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, όλα τα χρήματα και τους θεσμούς της αυτοκρατορίας του Σόρος, τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον Ουκρανό πρόεδρος επίσης. Ποτέ δεν είχαμε τόσους πολλούς αντιπάλους ταυτόχρονα», είπε ο 58χρονος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας στους υποστηρικτές του στη Βουδαπέστη.

Ο φιλικά διακείμενος στο Κρεμλίνο ηγέτης, μαζί με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς της Σερβίας (επίσης επανεξελέγη πρόεδρος Δημοκρατίας της χώρας του) είδε το κόμμα του Fidesz να προηγείται με ποσοστό 53,7% έναντι 34,4% της Συμμαχίας έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, με καταμετρημένο το 86% των ψήφων και κήρυξε τη νίκη του.

Τα ποσοστά μεταφράζονται σε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με το Fidesx να εξασφαλίζει 135 έδρες σε σύνολο 199 του ουγγρικού Κοινοβουλίου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!