ΜΕ θετικό πρόσημο αποτίμησε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συνεδρίασε σήμερα την αντιπολιτευτική στάση του κόμματος, αλλά και τις πολιτικές θέσεις που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα κομβικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων όπου ομόφωνα υπογραμμίστηκε ότι ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στήριξε και στηρίζει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που καταπάτησε το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας task force που θα παρακολουθεί ζητήματα διαβλητότητας σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καθώς και ζητήματα τυχόν παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με αφορμή το σκάνδαλο με την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σχετικά με τη διαμόρφωση του ευρωψηφοδελτίου έγινε γνωστό oι θέσεις που θα καλυφθούν μέσω των προκριματικών θα είναι 35 από τις 42 διαθέσιμες, δύο θέσεις είναι ήδη καλυμμένες από τους νυν ευρωβουλευτές Έλενα Κουντουρά και Κώστα Αρβανίτη, ενώ οι υπόλοιπες πέντε θα είναι επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως τονίζουν, μάλιστα, συνεργάτες του, οι κενές θέσεις δεν θα καλυφθούν από «ινφλουένσερς ή σελέμπριτι».

Αξίζει να σημειωθεί πως έγινε μια πρώτη διαλογή από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν στο isyriza με βάση δεδομένα όπως του να μην είναι οι υποψήφιοι μέλη άλλου κόμματος ή να μην έχουν ποινικό μητρώο.

Στις προκριματικές θα λάβουν μέρος περί τα 400 άτομα, τα οποία θα επιλέξουν την περιφέρεια στην οποία επιθυμούν να κατέβουν. Επίσης αποφασίστηκε πως θα ισχύσει ποσόστωση. Τέλος στην ψηφοφορία για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου που θα γίνει τόσο με κάλπες όσο και ηλεκτρονικά μέσω του iSyriza θα μπορούν να λάβουν μέρος εκτός των μελών και φίλοι του κόμματος.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!