ΣΥΡΙΖΑ: «Απερχόμενος και απονομιμοποιημένος ο Μητσοτάκης»

ΣΥΡΙΖΑ: «Απερχόμενος και απονομιμοποιημένος ο Μητσοτάκης»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Σκληρή κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «απερχόμενο και απονομιμοποιημένο πρωθυπουργό» και ζητώντας την παραίτησή του και πολιτική αλλαγή.

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης, «πιεσμένος από την κοινωνική αντίδραση στην ακρίβεια, τους φόρους και τα χαμηλά εισοδήματα, ανακοίνωσε περιορισμένες φοροαπαλλαγές, χωρίς να λάβει μέτρα για τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια». Όπως τόνισε, ο πρωθυπουργός «περιορίστηκε σε συστάσεις για το ρεύμα, την ώρα που τα καρτέλ θησαυρίζουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε επίσης την απουσία μέτρων για τον ΕΦΚ και τον ΦΠΑ, σημειώνοντας ότι ακόμα και η εξαγγελία για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά είναι «περιορισμένη». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «απλοϊκή ιδέα» την αύξηση μισθών και συντάξεων, κάτι που, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, δείχνει αδιαφορία για τη δυσκολία των νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έγκλημα των Τεμπών, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δεν είπε κουβέντα», καθώς και στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου –όπως σημειώνεται– ο κ. Μητσοτάκης «επικαλέστηκε διαχρονική ευθύνη». Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε «προκλητική» την επίκληση από τον πρωθυπουργό της νομιμότητας, «την ώρα που η χώρα εκτίθεται διεθνώς και η Ευρωπαία Εισαγγελέας αγνοείται».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «βαρύνεται με το σκάνδαλο των υποκλοπών, με την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών και με παραβιάσεις του Συντάγματος». Για τον λόγο αυτό, ζητά την παραίτησή του και προαναγγέλλει την παρουσίαση νέας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλο, την Τετάρτη.

ΠΗΓΗ: in.gr

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google