“Οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν προχωρήσει από την περασμένη εβδομάδα σε κατάληψη, ζητώντας το αυτονόητο: Να στηριχθεί η Σχολή τους και να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματά τους.
Στη συνέχεια τις παραιτήσεις τους αποφάσισαν ομόφωνα να καταθέσουν οι καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστήμιο γιατί δεν αποδίδονται επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους της.
Μάλιστα, τονίζουν ότι η σχετική τροπολογία η οποία κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή είναι πρόχειρη, βιαστική και αόριστη.
«Αφού αμφισβητείτε το έργο μας, υποβάλλουμε την παραίτησή μας και απαλλάσσουμε το Δημόσιο από το κόστος μισθοδοσίας μας» επισημαίνουν οι ακαδημαϊκοί της Σχολής στην απόφασή τους.
Και ενώ συμβαίνουν αυτά , η κυβέρνηση εκ του εκπροσώπου της στην Άρτα τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Στύλιο, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και να προσπαθήσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα, αποποιούνται τις ευθύνες τους λέγοντας ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ .
Υπενθυμίζουμε λοιπόν στον κόσμο της Άρτας ότι το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την μετατροπή της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ σε Τμήμα Γεωπονίας.
Με σχέδιο η Άρτα να μην έχει μόνο τη Γεωπονική, με 215 φοιτητές στο πρώτο έτος. Αλλά να έχει 2 Πανεπιστημιακές σχολές, με 3 τμήματα. Η ίδρυση, επίσης, του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου θα συνέδεε την Εκπαίδευση με την Παραγωγή και θα αξιοποιούσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με προφανή πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Ο Κος Στύλιος όμως αδιαφορώντας για την ανάπτυξη του νομού μας καταψήφισε την ίδρυση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.
Τέσσερα χρόνια τώρα, κοροϊδεύει τον Αρτινό λαό και εμπαίζει τις οικογένειες των φοιτητών της πόλης μας, που ήρθαν απ όλη την χώρα να σπουδάσουν, μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, λέγοντας τους, ότι το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων θα λυθεί.
Χωρίς να τους λέει ότι είχε προγραμματιστεί το Νοέμβριο του 2021 να συζητηθεί και να ψηφιστεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η νομοθετική ρύθμιση (υπουργική τροπολογία), με την οποία να επεκτείνεται το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του γεωπόνου σε όλους τους πτυχιούχους των Τμημάτων γεωπονικής κατεύθυνσης που λειτουργούν στα Πανεπιστήμια της χώρας.
Όμως, η συγκεκριμένη τροπολογία περιλάμβανε εξίσου και την εξίσωση των Ιδιωτικών Κολεγίων, γεγονός το οποίο ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις, με τον Υπουργό να αποσύρει τελικά την τροπολογία πριν την ψήφισή της στην Ολομέλεια της Βουλής, καταδικάζοντας έτσι σε ομηρία φοιτητές που διδάσκονται μαθήματα ενός εγκεκριμένου πανεπιστημιακού προγράμματος, αλλά αρνούμενος να τους αναγνωρίσει τα αυτονόητα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
Και έτσι το θέμα πάγωσε.
Καλούμε λοιπόν τον κυβερνητικό βουλευτή και υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, να σταματήσει να “ρίχνει” τις ευθύνες του σε άλλους , και να πράξει τα δέοντα.
Εμείς θα είμαστε στο πλευρό των φοιτητών καθώς και των ακαδημαϊκών καθηγητών, θα παλεύουμε μαζί τους για τα δικαιώματά τους. Δηλαδή για τα αυτονόητα:
• Την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους ως ΠΕ Γεωπόνων και την αναγνώριση του πτυχίου ως 5ετούς φοίτησης για όλα τα τμήματα.
• Τη διασύνδεση του προγράμματος σπουδών με την τοπική κοινωνία και την παραγωγική δραστηριότητα, με ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας.
• Την ενίσχυση σε υποδομές και προσωπικό.
• Τις δράσεις εξωστρέφειας και προβολής του εκπαιδευτικού έργου.
• Τη δημιουργία σύγχρονων δομών για την υποδοχή των φοιτητών και την ενσωμάτωσή τους στην τοπική κοινωνία.
• Την αντιμετώπιση των ζητημάτων στέγασης, σίτισης και μεταφοράς.
Το έργο όμως του Κου Στύλιου δε σταματάει εδώ.
Ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές προτείνει να μετατραπεί η μελέτη που έχει γίνει για το πρώην Ξένια …από κέντρο πολιτισμού σε δωμάτια φιλοξενίας . Προτείνει δηλαδή να αλλάξει η χρήση …και όχι μόνο η εσωτερική δομή της μελέτης …διότι σύμφωνα με την πρόταση του ,καταργούνται όλες οι αίθουσες που προορίζονταν για να εξυπηρετήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες …και στην θέση τους διατηρούνται τα 20 δωμάτια του πρώην ξενοδοχείου .Προκειμένου να μην χαθεί η επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ …που έλαβε ως πολιτιστικό κέντρο …με τρόπο που μόνο αυτός ξέρει αλλά και όλοι υποψιαζόμαστε …ο φορέας θα κλείσει τα μάτια …και θα δεχτεί ότι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην pilotis θα είναι αρκετή για να εκλαμβάνετε ως κέντρο πολιτισμού . Στην συνέχεια μετά την πάροδο της πενταετίας που δεσμεύεται να λειτουργεί ως δήθεν πολιτιστικό κέντρο θα γίνει ξενοδοχείο .
Τι θα έχει συμβεί για να φτάσει εκεί ….
1. Θα έχουν ξοδευτεί μισό εκατ ευρώ για μια μελέτη πολιτιστικού κέντρου με χρήματα του Δήμου …που θα έχει προσωρινό χαρακτήρα …πέντε χρόνια
2.θα έχει επιχορηγηθεί με 12,5 εκατ. ευρώ ένα πολιτιστικό κέντρο που στην συνέχεια θα πάει ως ξενοδοχείο σε ιδιώτη …
3. Ο ιδιώτης θα πάρει ένα ξενοδοχείο 100% επιδοτημένο …και στην συνέχεια και επιπλέον χρηματοδότηση για να το ανακαινίσει.
4.Συνολικά περίπου 15 εκατ.ευρώ θα φύγουν από τα δημόσια και δημοτικά ταμεία για το ξενοδοχείο των 20 δωματίων
5.Στο διάστημα αυτό των πέντε ετών ο Δήμος αντί για υπαλλήλους που θα εξυπηρετούν ανάγκες για ένα πολιτιστικό ίδρυμα θα προσλάβει καμαριέρες για 20 δωμάτια …
6.Στην πενταετία το πολιτιστικό ξενοδοχείο …! Του Κου Στύλιου θα λειτουργεί με χρήματα του δήμου …δηλαδή με άγνωστη ακόμα οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο …για να παραδοθεί στην συνέχεια σε ιδιώτη …
7. Ως ξενοδοχείο μετά πέντε έτη …θα έχει στην χρήση του την αύξηση της δόμησης που θα του έχει δοθεί ως πολιτιστικό κέντρο Δηλαδή όλη η pilotis που θα μετατραπεί σε αίθουσα για εκδηλώσεις …
Για να δοθεί η αύξηση του συντελεστή …έπρεπε να γίνει εισήγηση ειδικού σκοπού από την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων …όπου θα εξηγούσε ότι αυτή προτείνεται μόνο για λόγους που εξυπηρετούν ανάγκες του μνημείου …και μόνον …στην συνέχεια αυτή η εισήγηση έλαβε έγκριση Της ΥΠΠΟ και ακολούθως της πολεοδομίας με ειδικές διατάξεις του Αρμόδιου υπουργείου .
Η αλλαγή στην γνωμοδότηση του ΚΑΣ θα έχει γίνει με παρέμβαση του κου Στυλιου …;
Δίνει προσωπικές εγγυήσεις ….όταν σε ενάμιση μήνα έχουμε εκλογές …άρα διττός ο λόγος ; Θέλει να δεσμεύσει με τις προσωπικές του παρεμβάσεις την ψήφο στην κυβέρνηση του ; Γιατί αυτό εξάγεται ως συμπέρασμα …ψηφήστε Στύλιο και ΝΔ για να σας κάνουμε το Ξένια ξενοδοχείο.
Δύο οι κίτρινες κάρτες σας λοιπόν Κε Στύλιο, την κόκκινη θα σας τη δώσει ο Αρτινό λαός ,στις εκλογές στις 21 Μάϊου.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!