Καθώς το 4o κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη, το ζητούμενο για όλους μας είναι να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις από τη νόσο COVID-19 υποστηρίζοντας τις δημόσιες δομές υγείας στο δύσκολο έργο τους.

Δυστυχώς όμως οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη δείχνουν ξεκάθαρα ότι  ετοιμάζεται να διαλύσει το ΕΣΥ, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου  στην ιδιωτικοποίησή του. Περίτρανη απόδειξη το γεγονός ότι επί ενάμιση χρόνο αρνείται να στηρίξει το ΕΣΥ με προσλήψεις, ενώ τώρα που η παταγώδης αποτυχία του φέρνει νέο κύμα πανδημίας αποφάσισε να το αποψιλώσει.

Κάθε φορά που προσπαθούν να κρύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις για διάλυση του ΕΣΥ, κάθε φορά που αποτυγχάνουν στα μέτωπα της πανδημίας, οι «επιτυχημένοι επιτελείς» της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταφεύγουν, μεταξύ άλλων, στην κομματοκρατία και στον αυταρχισμό. Οι καταγγελίες για ευνοιοκρατία και εκδικητικές διώξεις εργαζομένων από  τις γαλάζιες διοικήσεις των νοσοκομείων  όλης της χώρας παίρνουν τις διαστάσεις μιας άλλης πανδημίας.

Στην γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η Διοίκηση του ΠΓΝΙ η οποία από την αρχή της θητείας της εφαρμόζει ένα μοντέλο επιτελικής διοίκησης με συγκεκριμένους ανθρώπους του στενού κομματικού της περιβάλλοντος, αποκλείοντας όλους τους άλλους, προκειμένου να έχει τον ασφυκτικό έλεγχο παντού. Σύμφωνα με καταγγελίες, έχει αναγάγει την κομματοκρατία σε διοικητική πρακτική καθώς διοικεί με τον φόβο των ΕΔΕ και των Πειθαρχικών διώξεων. Νωπές οι μνήμες από τις καρατομήσεις στελεχών της Νοσηλευτικής υπηρεσίας τον Νοέμβριο του 2020 προκειμένου στελέχη της ΔΑΚΕ να λάβουν θέσεις Προϊσταμένων και Υποδιευθυντών

Για την επιβολή των σχεδίων της χρησιμοποιεί ως μοχλό την πλειοψηφία της ΔΑΚΕ στο σωματείο εργαζομένων που σιωπά σκανδαλωδώς για τις άδικες πρακτικές της Διοίκησης του ΠΓΝΙ ενάντια στους εργαζόμενους. Πρόσφατα αντικατέστησε αναίτια την Νοσηλευτική ηγεσία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών το οποίο λειτουργούσε υποδειγματικά και βραβεύτηκε για την διαχείριση της πανδημίας. Στο ίδιο μήκος κύματος, όπως καταγγέλθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ήρθε και η επιλεκτική δίωξη Προϊσταμένων κλινικών και Υποδιευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας τιμωρώντας τους με πειθαρχική ποινή γιατί δεν εξυπηρετούσαν καθήκοντα… επιστασίας (έλεγχος εισόδων και συνοδών). 

Ως Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων καταγγέλλουμε τις καρατομήσεις στελεχών, τις διώξεις και τις απειλητικές πρακτικές της διοίκησης του ΠΓΝΙ κατά του προσωπικού του νοσοκομείου

Καλούμε τέλος τη Διοίκηση του ΠΓΝΙ να ασκεί τα καθήκοντά της με βάση τις αρχές  του δικαίου και της αξιοκρατίας, σταματώντας τις διώξεις και την τρομοκράτηση των εργαζομένων στο ΠΓΝΙ , που τους στοχοποιεί επιλεκτικά με βάση την πολιτική τους τοποθέτηση και ως τέτοιες θα αντιμετωπίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 

     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!