Μετά την Θεσσαλονίκη, πρεμιέρα και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τα Απογευματινά Ιδιωτικά χειρουργεία. Την στιγμή που το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της πόλης μας είναι χωρίς Διοίκηση και η υποστελέχωση έχει χτυπήσει κόκκινο, το μέλημα των τοπικών κυβερνητικών παραγόντων ήταν πως θα οργανώσουν ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ άλλη μια φιέστα των κυβερνητικών επιλογών στην κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας κάνοντας πράξη τις πιο στυγνές και ανάλγητες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της νεοδεξιάς κυβέρνησης που λυμαίνεται την χώρα. Μετά την εκχώρηση των δευτερογενών διακομιδών και των υποστηρικτικών υπηρεσιών στην ιδιωτική κερδοφορία, ήρθε η ώρα αυτής καθ’ εαυτής της υπόθεσης της υγείας του λαού και ακολουθεί ποιος ξέρει τι ακόμη !! Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ακρίβειας επιβάλλει την αδυσώπητη κουλτούρα πληρωμών στην κοινωνία, με στόχο να την εθίσει στην ιδέα ότι θα πρέπει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν θέλει να κάνει το οτιδήποτε, εν προκειμένω αν θέλει να είναι και να παραμένει υγιής και αν θέλει να ευημερεί.

Δυστυχώς οι έχοντες την Πολιτική ευθύνη της ασφαλούς λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας στην πόλη μας εκτιμούν ότι επεκτείνοντας το ωράριο λειτουργίας των νοσοκομείων μας και επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το εξουθενωμένο προσωπικό, θα κρύψουν τις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων της πόλης και τις μεγάλες αναμονές σε διαγνωστικές και επεμβατικές εξετάσεις που φτάνουν περίπου τις 2.000

ΑΛΗΘΕΙΑ πόσο ΝΟΜΙΜΟ και ΑΣΦΑΛΕΣ είναι να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 14 ώρες στα χειρουργεία και με ποιες εγγυήσεις ασφαλείας για τους ασθενείς? Ποια η θέση του Ιατρικού συλλόγου της πόλης και των σωματείων των εργαζομένων στην υγεία; Μετά το χειρουργείο σε ποιες κλινικές, σε ποιες ΜΕΘ και με ποιο προσωπικό..?

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή του οικονομικού Δαρβινισμού και της εξαθλίωσης που οραματίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το θεσμό των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ και κάθε άλλη επιλογή που συντελεί στην ιδιωτικοποίηση της υγείας της χώρας μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να υλοποιήσει την ΟΛΟΗΜΕΡΗ δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ λειτουργία των Νοσοκομείων με μαζικές προσλήψεις Υγειονομικών και αυξήσεις στις αποδοχές τους. Με το άνοιγμα ΟΛΩΝ των κλειστών χειρουργικών αιθουσών, σε λίγους μήνες θα περιοριστούν δραματικά σε ΟΛΑ τα Νοσοκομεία της χώρας οι λίστες αναμονής.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!