Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων για την απόφαση της ΝΕ στη συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου 2023 βάση της οποίας ζητά από την βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μερόπη Τζούφη να “να τιμήσει την υπογραφή της στον κώδικα δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών και να παραδώσει την βουλευτική έδρα “.

Αναλυτικά:

Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων συνεδρίασε στις 29 Νοεμβρίου με θέματα την αναπλήρωση των κενών θέσεων στη Ν.Ε., την επανεκκίνηση του κόμματος, τον νέο ορισμό υπευθύνων και τομεαρχών, την πολιτική δράση του επόμενου διαστήματος καθώς και την κατάσταση που δημιουργείται μετά την αποχώρηση της βουλευτού Μερόπης Τζούφη, που είχε εκλεγεί με τη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για να εκπροσωπεί την Π.Ε. Ιωαννίνων στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

H Νομαρχιακή Επιτροπή επικεντρώθηκε στη σημερινή κατάσταση της Ελληνικής Κοινωνίας με την ακρίβεια να «μαστίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά, με την καρτελοποίηση σημαντικών κλάδων της οικονομίας, την ιδιωτικοποίηση παιδείας και υγείας, την αύξηση της φορολογίας και την καταπάτηση των δημοκρατικών λειτουργιών. Μια κατάσταση που αποτελεί την νέα επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στην οποία οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έγινε η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, με κύρια ευθύνη των αποχωρησάντων στελεχών και βουλευτών, ανδρών και γυναικών

Είναι μια λανθασμένη κίνηση για πολλούς λόγους αλλά και γιατί όσοι αποχωρούν δεν περίμεναν το προγραμματισμένο Συνέδριο για να εκφράσουν τις όποιες πολιτικές τους διαφωνίες τις οποίες δεν έθεσαν στα όργανα του κόμματος και κανείς από τους αποχωρήσαντες δεν έκανε απολογισμό και αυτοκριτική ειδικά για την περίοδο 2019-2023.

Η λαϊκή εντολή των εκλογών του Ιουνίου ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει 47 βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και όχι 36. Οι αποχωρήσαντες ακύρωσαν οι ίδιοι την υπογραφή που έβαλαν στον κώδικα δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών όπου σαφώς οριζόταν ότι οι έδρες των βουλευτών ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και στο Νομό Ιωαννίνων έχουμε απώλεια της έδρας, μια έδρας την οποία έδωσαν οι πολίτες του Νομού Ιωαννίνων με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., μια έδρα που αποτελεί αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας και όχι ενός ανθρώπου.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια πράξη αδικίας απέναντι στα εκατοντάδες μέλη μας που έδωσαν τις δύο εκλογικές μάχες των βουλευτικών εκλογών αυταπάρνηση, πείσμα και αξιοπρέπεια, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Απέναντι στους χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και στήριξαν τον αγώνα μας.

Η επιλογή της κ. Μερόπης Τζούφη να αποχωρήσει μη παραδίδοντας την έδρα στερεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιωαννίνων την επιλογή πού έκανε ο λαός στις εκλογές να εκπροσωπηθεί στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Για να αποκατασταθεί η αδικία καλούμε την κα. Μ.Τζούφη να τιμήσει την υπογραφή της στον κώδικα δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών και να παραδώσει την βουλευτική έδρα στο κόμμα το οποίο την εξέλεξε.

Ο κύκλος της εσωστρέφειας κλείνει.

Απευθυνόμαστε στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο των Ιωαννίνων και στους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και σε αυτούς που προσδοκούν σε εμάς, για να αλλάξουμε μαζί τα πράγματα προς όφελος των πολλών.

Είμαστε εδώ, με αίσθημα ευθύνης κρατώντας ζωντανή την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, δίπλα και μέσα στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.

Προχωράμε μπροστά με συσπείρωση, ενότητα, δυναμική επανεκκίνηση των οργανώσεων μελών, μαζί με την κοινωνία και τη νέα γενιά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!