ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου για τα Τέμπη

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου για τα Τέμπη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Τρία χρόνια μετά το έγκλημα των Τεμπών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων καλεί σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Σαββάτου 28 Φεβρουαρίου 2026, με φόντο τη συμπλήρωση τριετίας από την τραγωδία και την έναρξη της δίκης στις 23 Μαρτίου. Η τοπική οργάνωση Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι στηρίζει το κάλεσμα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων και απευθύνει πρόσκληση στους πολίτες να δώσουν δυναμικό «παρών» στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων στις 12:00.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι «ενώνει τη φωνή του με τα εκατομμύρια των πολιτών που ζητούν δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη» και υπογραμμίζει πως «το πάνδημο αίτημα για δικαιοσύνη παραμένει ζητούμενο».

Όπως αναφέρεται, η μαζική παρουσία των πολιτών κρίνεται αναγκαία προκειμένου:

  • να αποδοθούν οι ευθύνες για τις εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023,
  • να διερευνηθούν οι καταγγελίες για μηχανισμό συγκάλυψης και «μπαζώματος» της αλήθειας,
  • να ολοκληρωθεί η έρευνα χωρίς σκιές και με όλες τις απαραίτητες αναλύσεις για τα αίτια του δυστυχήματος,
  • και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογες τραγωδίες σε κανένα συγκοινωνιακό μέσο.

Η ανακοίνωση κλείνει με τη φράση «Η Δικαιοσύνη είναι το οξυγόνο της κοινωνίας και της Δημοκρατίας», στέλνοντας σαφές πολιτικό μήνυμα ενόψει των κινητοποιήσεων.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google