Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με την πρώτη μέρα του 4ου Συνεδρίου να φέρνει στην επιφάνεια την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη του κόμματος.

Το «γάντι»  σήκωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, κατά την μακροσκελή ομιλία του λέγοντας ότι προσφεύγει στα μέλη και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ για να «πάμε σε τετραπλές εκλογές» για την επανεκλογή προέδρου, Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές Επιτροπές και συντονιστές Οργανώσεων Μελών.

Το μεγάλο ερώτημα, ήταν αν θα βρεθεί κάποιος ή κάποια να σταθεί απέναντι στον κ. Κασσελάκη στις τετραπλές εκλογές .
Τρία είναι τα ονόματα που ακούστηκαν έντονα στα παρασκήνια αλλά και στο προσκήνιο και αυτά είναι του Διονύση Τεμπονέρα, της Όλγας Γεροβασίλη και του Σωκράτη Φάμελλου.
Η πρώτη που φαίνεται να ανταποκρίθηκε και θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, η Όλγα Γεροβασίλη που αναμένεται μέχρι το τέλος του συνεδρίου να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά της.
Η τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν θα διεκδικήσει την προεδρία αναφέροντας “η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες”.
Ο Διονύσης Τεμπονέρας υπογράμμισε πως “το πιο σημαντικό δεν είναι το ποιος θα είναι επικεφαλής, αλλά πώς θα αναλάβουμε τη μεγάλη μάχη. Πρέπει να παλέψουμε απέναντι στις δυνάμεις που λεηλατούν το εισόδημα των πολιτών”.

 

Τετραπλές κάλπες, πότε θα γίνουν;
Τέσσερις κάλπες στήνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, για την εκλογή προέδρου, Κεντρικής Επιτροπής, Νομαρχιακές Επιτροπές και Οργανώσεις Μελών, σύμφωνα με όσα είπε ο  Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος.

Η απόφαση για το πόσο άμεσα θα γίνουν οι εκλογές φαίνεται ότι θα ληφθεί στο συνέδριο, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή. Ωστόσο, ο χρόνος είναι το βασικό πρόβλημα που υπάρχει για τη διεξαγωγή τους.

Σύμφωνα με το καταστατικό, οι κάλπες πρέπει να στηθούν μετά από δύο εβδομάδες από το συνέδριο, δηλαδή 9-10 Μαρτίου.

Ακολουθούν δύο τριήμερα, της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου, τα οποία δεν ευνοούν την ψηφοφορία, επιπλέον, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να  καταταγεί στο στρατό στις 14 Μαρτίου, για θητεία 20 ημερών.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!