«Το ξαναζεσταμένο φαγητό των δήθεν παρακολουθήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διασώσει ούτε τον Μητσοτάκη ούτε το παρακράτος του», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναφέρει ειδικότερα ότι «από τη προηγούμενη εβδομάδα γνωρίζαμε ότι τελευταία γραμμή άμυνας του κ. Μητσοτάκη είναι η λάσπη και ο αντιπερισπασμός» και «ότι θα επιχειρήσει να το κάνει, μπας και διασωθεί για το όργιο παρακρατικών παρακολουθήσεων υπουργών, πολιτικών, δημοσιογράφων και αξιωματικών». «Δε διαψευστήκαμε», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και σχολιάζει ότι «είναι όμως εντελώς προβλέψιμος και αυτός και ο πάντα πρόθυμος προπαγανδιστικός του μηχανισμός».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «το ξαναζεσταμένο φαγητό των δήθεν παρακολουθήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ, δε θα διασώσει όμως ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε το παρακράτος του». «Πρώτον», όπως αναφέρει, «γιατί αν όντως υπήρχαν στοιχεία, θα τα είχε προ πολλού προσκομίσει είτε στο δημόσιο διάλογο είτε στην εξεταστική όπου με επιμονή της ΝΔ και σύμφωνη γνώμη εξετάστηκε η περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ» και «δεύτερον και κυριότερο, διότι στοιχεία δεν υπάρχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί». Τονίζει ότι η ΕΥΠ από το 2015 έως το 2019 «λειτούργησε με βάση τις Συνταγματικά προβλεπόμενες θεσμικές εγγυήσεις», «δεν καταστρέψαμε αρχεία, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη και είμαστε στη διάθεσή του να ελέγξουμε μαζί όλες τις διατάξεις εκείνης της περιόδου, μια προς μια». «Όλες τις διατάξεις που βρίσκονται εκεί που ο νόμος προβλέπει. Είτε στο αρχείο των παρόχων, είτε της ΑΔΑΕ, είτε της εισαγγελίας», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζει καταληκτικά: «Ελπίζουμε να είναι σύμφωνος και το ίδιο να συμβεί και για τη περίοδο της δίκης του διακυβέρνησης. Και όχι να κρύβεται πίσω από το απόρρητο, τρέμοντας πως οι Ανδρουλάκης, Κουκάκης, Χατζηδάκης, Κύρτσος και Τέλλογλου είναι μόνο η αρχή».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!