Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου απάντησε: «Δεν έχω να πω πολλά περισσότερα. Έχουμε τοποθετηθεί. Τα δεδομένα είναι γνωστά. Πάγια θέσης της παράταξής μας είναι πως ο εκλογικός νόμος πρέπει να αποτυπώνει τους εκλογικούς συσχετισμούς, να οδηγεί σε σταθερές και ισχυρές κυβερνήσεις και να αποτρέπει την ακυβερνησία και το σχηματισμό αδύναμων κυβερνήσεων».

Σχετικά με όσα δηλώνει ο κ. Πιτσιόρλας σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Οικονόμου είπε πως αναδεικνύονται σημαντικά ζητήματα.

«Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα όταν στη Βουλή είπε ότι δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα επί των ημερών της δίκης του διακυβέρνησης διότι ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου είναι κατ εξοχήν πολιτικά πρόσωπα. Δεύτερον, η προσπάθεια να πει ότι αυτή είναι μια υπόθεση που ερχόταν από το παρελθόν, ότι είχε ξεκινήσει μια παρακολούθηση από την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όπως φάνηκε από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να είναι ισχυρισμός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τρίτον υπάρχει και ένα ζήτημα κατά ποσό ήταν και νόμιμη αυτή η επισύνδεση. Σε όλα αυτά πρέπει να δώσει απαντήσεις ο κ. Τσιπρας όπως του ζητά σήμερα ο στενός του συνεργάτης, πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και υπουργός κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Επιπλέον είπε ότι η κυβέρνηση έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι «δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή και όλη η διαδικασία θα γίνει ώστε να πάρουμε της απαντήσεις που πρέπει με τον τρόπο που θεσμικά είναι επιτρεπτός».

Σχετικά με τον αριθμό των συμβάσεων με συγκεκριμένη εταιρεία είπε ότι ξεκίνησαν επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ και πως δεν συνδέονται με την περίπτωση κακόβουλων λογισμικών τα οποία, επανέλαβε, ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί ούτε άμεσα ούτε έμμεσα.

Για το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης για να ενημερωθεί δημόσια ο κ. Ανδρουλακης ο κ. Οικονόμου είπε ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και των επιτροπών στο κοινοβούλιο . «Αν ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να ενημερωθεί, η ΕΥΠ θα τον ενημερώσει και αν χρειάζονται επιπρόσθετες νομικές εξασφαλίσεις για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα το δούμε. Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν ξεχνάμε είναι ότι μιλάμε για πλαίσιο με αρκετά ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια και τα προσωπικά δεδομένα», σημείωσε ενώ για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κατέθεσε η δικό της αίτημα για σύσταση ξεχωριστής εξεταστικής είπε ότι «δεν θα ακυρώσουμε το δικαίωμα που δώσαμε στη μειοψηφία».

Σε ότι αφορά την ενεργειακή κρίση, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνηση εφαρμόζει εθνικό σχέδιο και πιέζει για πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ανακοίνωσε επίσης ότι το απόγευμα θα γίνει σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού για τα εξελίξεις που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης της τιμής του εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς είπε πως δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν που να είναι ανακοινώσιμο στο τραπέζι.

Για τη διάταξη που αφορά των αριθμό των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως είναι σε διαβούλευση και πρόθεση της κυβέρνησης είναι πάντα να δημιουργεί πλαίσιο ώστε να βρίσκουν δουλειά όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Τέλος ανέφερε ότι το πρόγραμμα για τη στέγαση των νέων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα καλύψει ουσιαστικές ανάγκες.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!