Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 36ος παγκόσμιος σχολικός διαγωνισμός Αφίσας για την Ειρήνη που διοργάνωσε η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Λάιονς. Το φετινό θέμα ήταν «Τολμώ να Ονειρεύομαι» στον οποίον έλαβαν μέρος εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές ηλικίας 11, 12 και 13 ετών από όλον τον κόσμο.

Το πρώτο βραβείο που ήταν 5.000 $ και μια επίσκεψη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών την ημέρα των Λάιονς, κατέκτησε η Φαντζίν Σι, μια 11-χρονη μαθήτρια από την Κίνα. Στον Ελλαδοκυπριακό χώρο, το καλύτερο έργο παρουσίασε η 12-χρονη Φωτεινή Αντωνίου από τη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, η Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων, «Σελλοί», βράβευσε τους μαθητές που παρουσίασαν τα καλύτερα έργα στην περιοχή των Ιωαννίνων με βάση την αξιολόγησή τους από ειδική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές και δασκάλους τεχνικών. Την πρώτη θέση στη βαθμολογία της επιτροπής αλλά και 1η θέση στη Βόρειο Ελλάδα, κατέλαβε το έργο της Γαρυφαλλιάς Νούσια μαθήτριας του 7ου Γυμνασίου Ιωαννίνων. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, βραβεύθηκαν επίσης οι: Άννα Πλιακοπάνου (7ο Γυμνάσιο), Σμαράγδα Νάσση (8ο Γυμνάσιο), Παύλος Δημητρίου (Γυμνάσιο Χρυσοβίτσας), Ελευθέριος Κολιός (Δημοτικό Σχολείο Πεδινής), Χριστίνα Ευθυμίου (Γυμνάσιο Πεδινής), Μάριος-Μάικλ Χελάντερ (21ο Δημοτικό Σχολείο), Νικόλαος Κολιάκης (Γυμνάσιο «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια») και Όλγα Γαλατά (3ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων).

Η Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων, «Σελλοί», θα συμμετάσχει στη διοργάνωση και του 37ου διαγωνισμού o οποίος θα έχει τίτλο «Ειρήνη χωρίς όρια», δίνοντας και πάλι την ευκαιρία σε μαθητές της περιοχής μας να πάρουν μέρος με την ελπίδα για υψηλότερες διακρίσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!