«Πύρρος, Ήπειρος και πεπρωμένος…επεκτατισμός!»
Αυτός ήταν ο τίτλος της ψηφιακής αφήγησης που δημιούργησαν οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2020-21, συμμετέχοντας επιτυχώς στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ψηφιακών έργων του Ιδρύματος Ωνάση: «HACK THE MAP: ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ».
Στόχος του διαγωνισμού ήταν να δώσει στους μαθητές και στις μαθήτριες το ερέθισμα να μελετήσουν τη Χάρτα, το έργο του Νεοέλληνα Διαφωτιστή Ρήγα Βελεστινλή.
Η ομάδα του σχολείου μας εστίασε στην εμβληματική μορφή του Πύρρου και στα νομίσματα-σύμβολα που μεταχειρίζεται ο Ρήγας στη Χάρτα του ώστε να ξεκλειδώσει και να αναδείξει την ιστορία της Ηπείρου, αλλά και τα χαρακτηριστικά του ηγέτη που ως ανήσυχη προσωπικότητα δεν συμβιβάζεται και διεκδικεί το καλύτερο για τον εαυτό του και τον λαό του. Μέσα από αυτό το ταξίδι στα σύμβολα της Χάρτας, οι μαθητές/μαθήτριες κατόρθωσαν να γνωρίσουν την τοπική ιστορία, να αναπτύξουν δεξιότητες αποσυμβολισμού έργων αλλά και να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες.
Σημαντικοί αρωγοί στην προσπάθειά τους στάθηκαν ο διακεκριμένος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Φάης που παραχώρησε στην ομάδα μας πολλά έργα του, καθώς και οι καθηγητές Λιάρου Βασιλική και Αρχοντάκης Δημήτριος.
Το βίντεο της ψηφιακής μας αφήγησης έχει αναρτηθεί στην ανοιχτή εκπαιδευτική πλατφόρμα του Ιδρύματος Ωνάση (https://classroom.onassis.org/)

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!