Συνολικά 111 χρόνια συμπληρώνονται από την Απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Ηπείρου από τον τουρκικό ζυγό, η οποία έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 1913. Η σημαντική αυτή Επέτειος θα τιμηθεί από την πόλη με την επισημότητα που της αρμόζει.

Στην τόσο λαμπρή ημέρα για την πόλη των Ιωαννίνων θα παραστούν  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Η ημέρα της Επετείου Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, σήμερα Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε στις 7 π.μ. με εορταστικό πρωινό με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου και της Μπάντας της 8ης Μεραρχίας.

Στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στις 11.10 π.μ. θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεξίωση στο Μέγαρο της Περιφέρειας Ηπείρου Στις 12 μ. θα λάβει χώρα η καθιερωμένη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

Τέλος, στη 1 μ.μ. θα γίνουν στον εκθεσιακό χώρο των Γενικών Αρχείων του Κράτους τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ησιόνη η Πρόνοια. Η προνοιακή πολιτική του ελληνικού κράτους στην Ήπειρο κατά τον 20ο αιώνα».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!