Απόκριες στα Γιάννενα

Τα Ιωάννινα με τα μοναδικά έθιμα της Αποκριάς και κυρίαρχο βέβαια τις τζαμάλες, έχουν κατακτήσει μία από τις κορυφαίες θέσεις στην επιλογή των επισκεπτών. Η περιοχή αποτελεί προορισμό και για αυτό το τριήμερο ,όπως βέβαια και τα ορεινά όπου αναβιώνουν τα ίδια έθιμα, με τις κρατήσεις να είναι ήδη σε υψηλά επίπεδα

Ο Δήμος Ιωαννιτών γιορτάζει τις Απόκριες 2024 με τζαμάλες, καρναβάλι, άφθονο κρασί και κέφι.

Αναλυτικά:
Την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024, από τις 12 το μεσημέρι, παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων, χορός και κέφι στο Καρναβάλι του Κατσικά, που διοργανώνει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος.
Στις 17 Μαρτίου και ώρα 16:00, ξεκινά το Καρναβάλι των Λογγάδων, που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λογγάδων και η Κοινότητα Λογγάδων.
Από νωρίς το απόγευμα, σε όλες τις συνοικίες της πόλης ανάβουν οι παραδοσιακές τζαμάλες. Με τη συνδρομή του Δήμου Ιωαννιτών, που προσφέρει σε όλους τους συλλόγους άφθονο κρασί και ξύλα, μικροί και μεγάλοι χορεύουν, μεταμφιεσμένοι ή όχι, σε διπλές και τριπλές σειρές γύρω από την τζαμάλα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αργά το βράδυ, σερβίρεται και παραδοσιακή φασολάδα. Φέτος, σε όλο το λεκανοπέδιο του Δήμου Ιωαννιτών θα ανάψουν 72 τζαμάλες.
Τα Κούλουμα θα γιορταστούν στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024, ο Δήμος Ιωαννιτών, από τις 12 το μεσημέρι, προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας: φασολάδα, λαγάνα, χαλβά, ελιές, τουρσί και άφθονο κρασί.
Καλές Απόκριες σε όλους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!