Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης κατά την ενημέρωση που είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για το πώς θα ανοίξουν τα γήπεδα την ερχόμενη εβδομάδα. Από τις 6 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί χωρίς κάμερες, χωρίς φιλάθλους οι έδρες από την πρώτη ρίψη κροτίδας και μέσω gov.wallet τα εισιτήρια.

Στο περιβάλλον αυτό, είπε ο υπουργός, υπάρχει μία νέα Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, η οποία θα επιβάλει δρακόντειες κυρώσεις με κατ εξοχήν κύρωση το κλείσιμο των γηπέδων από φιλάθλους αν πέσει κροτίδα, αν πέσει πυρσός στο γήπεδο, στον αθλητικό χώρο, κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο από φιλάθλους την επόμενη Κυριακή, όταν παίζει εντός έδρας συγκεκριμένη ομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, στόχος μας είναι να μην επηρεάσουμε καθόλου το πρωτάθλημα. Και δεν το επηρεάζουμε , δεν παρεμβαίνουμε καθόλου στη βαθμολογία, ούτε στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, του ποδοσφαίρου, του κάθε αθλήματος, σεβόμαστε τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Δικαίωμα της Πολιτείας είναι όμως να προασπίζει την ασφάλεια του πολίτη που μέσα στο γήπεδο είναι η ασφάλεια του φιλάθλου.

Στις 6 Μαρτίου, Τετάρτη, ξεκινάει μια δεύτερη διαδικασία, κανένα γήπεδο που δεν θα έχει τηρήσει τη διαδικασία εγκατάστασης των καμερών, δεν θα ανοίξει σε φιλάθλους, όπως είπε ο κ. Βρούτσης, ενώ την Τρίτη, 9 Απριλίου, η μεγάλη θεσμική αλλαγή που λέγεται ταυτοπροσωπία, δηλαδή ποιος θα μπαίνει στο γήπεδο, θα γίνεται η έκδοση των εισιτηρίων μέσω gov.wallet.

Τα μέτρα για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα
Βρούτσης

Ο αθλητισμός ενώνει και δεν διχάζει, δεν έχει χρώμα και ιδεολογικό πρόσημο. Ο νέος νόμος θωρακίζει τα γήπεδα. Στη βάση αυτή η συμμαχία που διαμορφώσαμε μέσα στη Βουλή, μαζί με τους παράγοντες του αθλητισμού.
Από την ημέρα που ο νόμος είναι διατυπωμένος και σε ΦΕΚ έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένες ημερομηνίες και από τότε και μετά θα υπάρξουν προϋποθέσεις για να ανοίξουν τα γήπεδα
Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου τα γήπεδα θα ανοίξουν σε νέο περιβάλλον.
Αν πέσει κροτίδα, πυρσός, επικίνδυνο αντικείμενο, από το επόμενο παιχνίδι θα κλείνει το γήπεδο.
Η πολιτεία θα διασφαλίζει την ασφάλεια του πολίτη, του φιλάθλου.
Η νομοθέτηση προβλέπει συγκεκριμένη ποινή και αποφασίζεται το κλείσιμο ή όχι του γηπέδου.
Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα τότε η επόμενη αγωνιστική ή οι επόμενες αγωνιστικές θα είναι χωρίς φιλάθλους.
Τετάρτη 6 Μαρτίου όσα γήπεδα δεν έχουν εγκαταστήσει κάμερες, δεν θα ανοίξουν για τους φιλάθλους.
Οι κάμερες που θα εγκατασταθούν θα καθορίσει αν θα ανοίξουν τα γήπεδα. Σήμερα θα έχει εκδοθεί και το ΦΕΚ.
Φιλοδοξούμε η εφαρμογή του νόμου να βάλει τα γήπεδα σε μία νέα εποχή. Είμαστε όλοι σύμμαχοι απέναντι στη βία.
Τρίτη 9 Απριλίου η μεγάλη θεσμική αλλαγή με την ταυτοπροσωπία. Οποιος φίλαθλος μπαίνει στο γήπεδο θα είναι γνωστό το όνομα του και η διεύθυνση κατοικίας του.
Μία λέσχη ανά έμβλημα, παρακράτηση πόρων από τις ΠΑΕ και τις ομάδες μπάσκετ αν υπάρχει παραβατική συμπεριφορά. Αυτά τα χρήματα θα επιστρέφου στον αθλητισμό.

Παπαστεργίου για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

«Η αγορά των εισιτηρίων παραμένουν ως έχουν από τις πλατφόρμες. Με τον αριθμό του εισιτηρίου θα γίνεται χρήση του gov.gr wallet που προϋποθέτει εγγραφή στο μητρώο επικοινωνίας. Θα αναρτηθεί η ειδική πλατφόρμα emep.gov.gr», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Εξηγώντας την νέα διαδικασία εισόδου στα γήπεδα, ανέφερε:

«Νομοθέτηση, κάμερες, ταυτοπροσωπία είναι το τρίπτυχο. Μέχρι σήμερα, υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο. Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Η λύση είναι με το “κλείδωμα” του εισιτηρίου στο κινητό μας.

Η αγορά του εισιτηρίου θα συνεχίσει να γίνεται με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κατεβάσουμε το gov wallet είναι η εγγραφή στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας».

Ως προς τη διαδικασία, αποσαφήνισε:

«Περνάμε το εισιτήριο στο wallet, σκανάρουμε από την οθόνη τον αριθμό του εισιτηρίου και το εισιτήριο μπαίνει στο κινητό. Σήμερα τα τουρνικέ δουλεύουν με barcode και qr code. Σύντομα ελπίζουμε να λειτουργούν μέχρι τον Απρίλιο και με NFC.

Για ανήλικα παιδιά κάτω των 15 ετών, το wallet “βγάζει” τα παιδιά μας. Εισάγουμε τον αριθμό του εισιτηρίου. Το ποιος θα συνοδεύει το παιδί. Βάζουμε το ΑΦΜ του συγγενούς, έρχεται μήνυμα αποδοχής και το εισιτήριο μπήκε στο wallet.

Το wallet κάνει την αναγνώριση και βγάζει το εισιτήριο».

 

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!