Σήμερα Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, παραμονή της επετείου τελέστηκε  τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Στρατηγείο του πολέμου του 1912-13 στο Χάνι Εμίν Αγά. Στις 11 π.μ. έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων και στις 12.15 μ.μ. θα ακολουθήσει η τελετή στη μνήμη των «έξι παλληκαριών, που έπεσαν στον Λόφο της Δουρούτη» την παραμονή της απελευθέρωσης της πόλης και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στις 12.30 μ.μ. θα τελεστεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στον Λόφο Αβγού, στον «Τύμβο των 333 Μπιζανομάχων». Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Δωδώνης.

Εξάλλου, στη θέση «Εικονίσματα» της Μανωλιάσσας θα γίνει στη 1 μ.μ. εκδήλωση μνήμης και κατάθεση στεφάνων στo μνημείo των πεσόντων του Ελληνικού Στρατού και των εθελοντικών σωμάτων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και των πεσόντων Μανιατών.

Η εκδήλωση του Δήμου

Το πρόγραμμα της ημέρας θα συνεχιστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, όπου στις 7 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Μια συνηθισμένη μέρα…», η οποία περιλαμβάνει έργα από τη συλλογή των Παύλου Σπουρέλα και Ευγενίας Σάλλα.

Η παραμονή της επετείου θα επισφραγιστεί με την πανηγυρική εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία με ώρα έναρξης τις 8 μ.μ. Στην εκδήλωση θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Θα ξεκινήσει με χαιρετισμό της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων Αναστασίας Γιογλή  και θα ακολουθήσει ομιλία του Ευάνθη Χατζηβασιλείου, Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικού Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία με θέμα «Απελευθέρωση των Ιωαννίνων: ένα μεγάλο επίτευγμα του ελληνισμού». Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική εκδήλωση από το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!