Τανάγρα: Τριήμερο πένθος μετά τη συντριβή του Phantom – Η τραγωδία στα διεθνή ΜΜΕ

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις για τους δύο πιλότους του F-4E Phantom που σκοτώθηκαν στην Τανάγρα, ενώ η τραγωδία έκανε τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Τανάγρα: Τριήμερο πένθος μετά τη συντριβή του Phantom – Η τραγωδία στα διεθνή ΜΜΕ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κηρύχθηκε με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, μετά τον θάνατο των δύο χειριστών του F-4E Phantom II που συνετρίβη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Τανάγρα, κατά τη διάρκεια του Athens Flying Week.

Το πένθος θα ισχύσει από το Σάββατο 5 έως και τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2026, για την απώλεια των δύο μελών του πληρώματος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης, όταν το διθέσιο Phantom κατέπεσε στην περιοχή της Τανάγρας. Από τη συντριβή έχασαν τη ζωή τους και οι δύο χειριστές. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την Πολεμική Αεροπορία, ενώ τα αίτια της πτώσης διερευνώνται.

Το μήνυμα του Νίκου Δένδια

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια των δύο πιλότων και τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες και τους συναδέλφους τους.

«Η είδηση της απώλειας της ζωής δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά το δυστύχημα στο Athens Flying Week, προκαλεί τη βαθύτατη θλίψη όλων μας», ανέφερε.

Ο Νίκος Δένδιας πρόσθεσε ότι η σκέψη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στις οικογένειες και στους συναδέλφους των δύο χειριστών.

Η τραγωδία έκανε τον γύρο του κόσμου

Η συντριβή του ελληνικού F-4E Phantom II μεταδόθηκε άμεσα και από μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι συνέβη κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης μπροστά σε μεγάλο αριθμό θεατών.

Το Reuters μετέδωσε ότι οι δύο χειριστές έχασαν τη ζωή τους όταν το ελληνικό F-4 συνετρίβη κατά τη διάρκεια του Athens Flying Week, ενώ ανέφερε ότι δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί μεταξύ θεατών ή κατοίκων της περιοχής.

Διεθνή πρακτορεία και μέσα ενημέρωσης εστίασαν επίσης στις εικόνες από τη στιγμή της πτώσης και στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε αμέσως μετά τη συντριβή.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε δασική έκταση και προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η τραγωδία στην Τανάγρα βύθισε στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία, ενώ η διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος περνά πλέον στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google