Τασούλας για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Θυμόμαστε, σεβόμαστε και διεκδικούμε τη διεθνή αναγνώριση

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία των Ποντίων παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ζητώντας τη διεθνή αναγνώριση της ιστορικής τραγωδίας.

Τασούλας για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Θυμόμαστε, σεβόμαστε και διεκδικούμε τη διεθνή αναγνώριση

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας παρέστη το πρωί της Κυριακής στην επιμνημόσυνη δέηση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η οποία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας και προχώρησε σε δήλωση για τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της διεθνούς αναγνώρισης του εγκλήματος.

«Κάθε χρόνο τον Μάιο, τιμούμε επισήμως τη μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από το καθεστώς των Νεοτούρκων», ανέφερε ο κ. Τασούλας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η ελληνική πολιτεία διατηρεί ζωντανή τη μνήμη της βίαιης και οργανωμένης εξάλειψης της μακραίωνης παρουσίας του Ποντιακού Ελληνισμού στη Μικρά Ασία, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας.

«Θυμόμαστε, σεβόμαστε και κρατάμε ζωντανή τη μνήμη της βίαιης και οργανωμένης εξάλειψης της μακραίωνης παρουσίας του Ποντιακού Ελληνισμού στη Μικρά Ασία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η διεκδίκηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής προς τα θύματα, αλλά και ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια αποτροπής ανάλογων εγκλημάτων στο μέλλον.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google