Χθες, μετά από ολιγόλεπτη νεροποντή πολλές οδοί της πόλης μας πλημμύρισαν.
Από τη ΔΕΥΑΙ ενημερωθήκαμε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τα φύλλα των δένδρων που έφραξαν τις σχάρες των φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων.
Η αλήθεια όμως συνίσταται στην σπασμωδική επίσπευση διαφόρων εργασιών που ουσιαστικά αποσκοπούν στο «μαύρισμα» των δρόμων και στην αδιαφορία της νυν αλλά και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, να επιβλέπονται σωστά οι εργασίες των δημοτικών έργων για να μην δημιουργούν προβλήματα σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΙ, καθώς δεν ικανοποιούνται επανειλημμένα σχετικά αιτήματα της ΔΕΥΑΙ, από το 2018.
Αναδείξαμε το θέμα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, στις 13.09.2023, και «πριν αλέκτορα φωνήσαι», δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε και ένα άλλο γεγονός, τραγελαφικό. Η δημοτική αρχή, αγωνιώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών και για να δείξει ότι κάτι γίνεται, ολοκλήρωσε εργασίες τοποθέτησης κυβολίθων το βράδυ της παραμονής της έναρξης των σχολείων σε μία από τις διαβάσεις πεζών, μπροστά από το σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας. Μία μόνιμη, υποτίθεται, διάβαση πεζών με κυβόλιθο η οποία εκτός από το ότι δεν θα «μαύριζε», θα ήταν εύκολα διακριτή από τους οδηγούς. Η συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη για τις εργασίες αυτές ανέρχεται σε 1,3εκατ.€ περίπου. Όμως, η επιλογή αυτή προκαλεί μία δευτερογενή δαπάνη, αυτή της τακτικής πλύσης των κυβολίθων για να ξαναποκτούν λευκή και διακριτή επιφάνεια. Η συνημμένη φωτογραφία με την πλύση της διάβασης λήφθηκε 5 μέρες μετά την ολοκλήρωσή της.
Τελικά, την τετραετία αυτή, είναι σίγουρο ότι δύο πράγματα γνώρισαν πρωτόγνωρη ταλαιπωρία από τη δημοτική αρχή:
1. Τα τεχνικά έργα, και
2. Οι φωτογραφικές κάμερες, που αποτύπωναν τα διάφορα instantané της δημοτικής αρχής.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!